Την ξεφτίλισε... Ένας μέτριος ΠΑΟΚ, που κάποιες φορές πελαγοδρομούσε αμυντικά, αλλά πετούσε στο κέντρο, κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης ιδιαίτερα άνετα: Με 0-3 μέσα στα Πηγάδια... >>>
Μόνον ο Μαρίνος Ουζουνίδης είδε πως η ομάδα του ήταν καλύτερη. Λες και βρισκόταν σε άλλο γήπεδο, ο προπονητής της Ξάνθης, δήλωσε μετά το παιχνίδι ότι "το σκορ ήταν... πλασματικό". Μάλιστα, χαρακτήρισε "πολύ άδικη" την απόφαση του διαιτητή να δώσει πέναλτι στον ΠΑΟΚ στην αρχή του παιχνιδιού (σ.σ. ό,τι και να λέει ο Ουζουνίδης ήταν πέναλτι και δεν υπάρχει κάποιος κανονισμός που να λέει πως οι διαιτητές στην αρχή του αγώνα... δε δίνουν την εσχάτη των ποινών). Και συμπλήρωσε: "Μια ομάδα σαν τον ΠΑΟΚ έτσι μπορεί να κοντρολάρει πιο εύκολα το παιχνίδι. Δε νομίζω ότι μας αξίζει αυτό το σκορ", κατέληξε...
Κι όμως, τους άξιζε. Οι γηπεδούχοι δεν έκαναν μία ευκαιρία για γκολ! Κι αν έγινε μία όλη κι όλη, την "έσβησε" με καλή επέμβαση ο Γλύκος...
Με το δίκιο του ο Δώνης, που συμπλήρωσε 200 παιχνίδια, αφού ξεκαθάρισε ότι δεν πιστεύει στις προλήψεις, είπε πως ο ΠΑΟΚ ήταν "μια καλή και σοβαρή ομάδα στον αγωνιστικό χώρο. Απειληθήκαμε λίγες φορές και κερδίσαμε δίκαια σε ένα δύσκολο γήπεδο, με μια ομάδα που είναι πολύ καλή ομάδα", πρόσθεσε.
Κι έτσι ήταν. Ο ΠΑΟΚ δεν ήταν καλός, αλλά ήταν σοβαρός. Τα λάθη που έγιναν (γιατί έγιναν, ειδικά πίσω) καλύφθηκαν. Κι οι ευκαιρίες που δόθηκαν, αξιοποιήθηκαν. 
Δεν έγινε σούπερ ομάδα ο ΠΑΟΚ, απόψε, στην Ξάνθη. Κι έχει δίκιο να λέει ο Δώνης πως "πολλοί μπορούν να βλέπουν κάποια παροδικά αποτελέσματα, αλλά δε σκεφτόμαστε έτσι την ομάδα. Θέλουμε να γίνουμε μεγάλη δύναμη που να διεκδικούμε τίτλους", συμπλήρωσε. Μπορεί ο ΠΑΟΚ να μη έχει, εφέτος, την αίγλη ομάδων του παρελθόντος, αλλά θυμίζουμε στον προπονητή του Δικεφάλου ότι αυτή η ομάδα, με όποιους κι αν κατεβάζει στο γήπεδο, είναι καταδικασμένη να πρωταγωνιστεί.
Στην Ξάνθη, πάντως, ο ΠΑΟΚ πρωταγωνίστησε. Κι ο Δικέφαλος είχε φτερά του τους οπαδούς του, που πήγαν στην Ξάνθη και, στα 90 λεπτά του αγώνα, ήταν υπόδειγμα. Κι ας ήταν αλμυρό το εισιτήριο (25 ευρώ) που έβαλαν οι γηπεδούχοι.
Οι φιλοξενούμενοι αυτήν τη  φορά στηρίχθηκαν στο κέντρο τους. Δούλεψε. Και μάλιστα, καλά. Κρατούσε τη μπάλα όταν έπρεπε, την έπαιζε γρήγορα όπου χρειαζόταν. Ήταν αυτό που έπρεπε να ΄ναι.
Όσον αφορά τη διαιτησία, το πέναλτι μπορεί να ήταν πέναλτι (χαζή μεν, παράβαση δε) όμως ειδικά ο βοηθός Αλεξέας, τα πήγε... χάλια. Έδινε ό,τι ήθελε. 
Η ταυτότητα του αγώνα

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος Βοηθοί: Αλεξέας (Μεσσηνίας), Φραγκιαδάκης (Δωδεκανήσου) Τέταρτος: Κομίνης (Θεσπρωτίας) Παρατηρητής: Τεροβίτσας (Αιτωλοακαρνανίας)
Ξάνθη (Ουζουνίδης):  Βιβιανί, Μπαξεβανίδης (71' Καζούμπα), Μπέρτος, Βάλλας, Κομεσίδης, Βασιλακάκης, Ντάνι, Μαρσελίνιο, Πλατέλλας (56' Μαρίν), Ονουάτσι (56' Μάνταλος), Μαρκόφσκι
ΠΑΟΚ (Δώνης): Γλύκος, Έτο, Λίνο (71' Σταφυλίδης), Κατσικάς, Κουμάλο, Κάτσε, Λάζαρ, Ρομπέρ (89' Ιντζίδης), Φωτάκης, Αθανασιάδης, Λόρενς (86' Γιάννου)
Κίτρινες κάρτες: Κομεσίδης, Λίνο, Ετο, Ονουάτσι, Κατσικάς, Λάζαρ
Κόκκινες κάρτες:
Σκόρερ:  Αθανασιάδης (10' πεν.), Ρομπέρ (54'), Λάζαρ (88')