Ο Αμερικανός τραγουδιστής Σκοτ Μακένζι, ερμηνευτής του τραγουδιού «San Francisco (Be Sure to Wear Flowers in Your Hair)», του ανεπίσημου ύμνου της αντικουλτούρας της δεκαετίας του 1960, απεβίωσε σε ηλικία 73 ετών. >>>

Ο Μακένζι πηγαινοερχόταν στο νοσοκομείο από το 2010, καθώς είχε προσβληθεί από το σύνδρομο Γκιγέν - Μπαρέ, μια ασθένεια που πλήττει το νευρικό σύστημα, ενώ στις αρχές Αυγούστου είχε υποστεί και καρδιακή προσβολή.
Το τραγούδι «San Francisco» είχε γραφτεί από τον Τζον Φίλιπς, τον αρχηγό του συγκροτήματος της δεκαετίας του 1960 «The Mamas and the Papas», αλλά ερμηνεύτηκε από τον Σκοτ Μακένζι. Το 1988 ο Αμερικανός τραγουδιστής είχε επίσης γράψει - μαζί με τους Φίλιπς, Μάικ Λαβ και Τέρι Μέλτσερ- το τραγούδι των Beach Boys «Kokomo», το οποίο ακούστηκε στην νεανική κωμωδία του Ρότζερ Ντόναλντσον «Cocktail», με πρωταγωνιστή τον Τομ Κρουζ. Το συγκεκριμένο κομμάτι υπήρξε η πρώτη και τελευταία μεγάλη επιτυχία των Beach Boys από τη χρυσή εποχή της δεκαετίας του '60 και το πρώτο Νο1 του συγκροτήματος χωρίς την παρουσία του μεγάλου Μπράιαν Γουίλσον.
Ο Σκοτ Μακένζι πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της δεκαετίας του 1990 κάνοντας περιοδείες με τους «The Mamas and the Papas», μέχρι που το συγκρότημα έπαψε να υφίσταται έπειτα από την αποχώρηση των αρχικών μελών του.