Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με σκορ 2-1 της Ξάνθης στη φιλική αναμέτρηση που πραγματοποιήθηκε στην Τούμπα. Σκόρερ για τις δύο ομάδες οι Ονουάτσι, Γεωργιάδης, Δεληγιαννίδης. >>>

Ο Γιώργος Δώνης παρέταξε την ομάδα του με πολλούς πιτσιρικάδες. Έτσι κάτω από τα δοκάρια αγωνίστηκε ο Γλύκος, με τον Κωνσταντινίδη δεξιά και τον Σταφυλίδη , που επέστρεψε από τον τραυματισμό του, αριστερά. Κεντρικό δίδυμο οι Κουμαλό και Ιντζίδης. Τη μεσαία γραμμή αποτέλεσαν οι νεαροί Κάτσε και Παναγιωτούδης με τους Ρομπέρ και Φωτάκη να κινούνται στις πτέρυγες. Στην επίθεση αγωνίστηκαν ο Γιάννου με τον Γεωργιάδη. 
Από την πλευρά της Ξάνθης ο Μαρίνος Ουζουνίδης ξεκίνησε τους Λόντικιν κάτω από τα δοκάρια στην άμυνα οι Μπαξεβάνη, Κομεσίδη Γκλεισον και Φλίσκα. Στο κέντρο οι Ντάνι και Βασιλακάκης, με τον Ονουάτσι στον άξονα και τους Μαρσελίνιο και Πλατέλλα στις πτέρυγες . Στην κορυφή της επίθεσης αγωνίστηκε ο Μαρκόφσκι. 
Στο 49’ η ομάδα της Ξάνθης άνοιξε το σκορ με δυνατό σουτ του Ονουάτσι εκτός περιοχής. 
Στη συνέχεια το ματς ανήκε ολοκληρωτικά στους Θεσσαλονικείς, με τις ευκαιρίες να διαδέχονται η μια την άλλη. Στο 71’ ήρθε η ισοφάριση για το «δικέφαλο του Βορρά» όταν ο Γεωργιάδης εκμεταλλεύτηκε τη σύγχυση της άμυνας και σούταρε αποτελεσματικά. 
Μετά το γκολ οι δύο προπονητές πραγματοποίησαν πολλές αλλαγές, με το νέο απόκτημα του ΠΑΟΚ Λίαμ Λόρενς να κάνει ντεμπούτο. Ο ρυθμός έπεσε, όμως οι γηπεδούχοι δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Στο 86’ ο Λόρενς εκτέλεσε όμορφα τη στημένη φάση και 16άχρονος Δελληγιανίδης με καρφωτή κεφαλιά έδωσε προβάδισμα στο «δικέφαλο» ολοκληρώνοντας την ανατροπή. 


Ευχαριστημένος ο Δώνης
Μετά τη λήξη του ματς η εμφάνιση του ΠΑΟΚ ικανοποίησε το Γιώργο Δώνη, ο οποίος είδε τους παίκτες του να είναι έτοιμοι για το ερχόμενο ευρωπαϊκό παιχνίδι με τη Ραπίντ Βιέννης. 

"Το σημαντικότερο είναι οι παίκτες να πάρουν ρυθμό σε τέτοια ματς. Ηταν θετικό που γύρισαν οι Σταφυλίδης και Φωτάκης, ενώ βλέπουμε και ποιοι νέοι παίκτες μπορούν να μπουν στην ομάδα. Δημιουργήσαμε φάσεις και είμαι ευχαριστημένος από αυτό που είδα", είπε. Και πρόσθεσε ότι "καμία ομάδα δε χάνεται αν δεν μπει στους ομίλους του Europa League".
Ρωτήθηκε, ακόμη, για το αν τον ανησυχεί το γεγονός ότι, για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, βρίσκεται πίσω στο σκορ η ομάδα του. "Είναι τυχαίο γεγονός. Θα μπορούσαμε να βάλουμε γκολ με τους Γιάννου και Γεωργιάδη. Θα πρέπει να το αποφύγουμε στα επόμενα ματς αυτό γιατί πρέπει να διατηρήσουμε το μηδέν", παραδέχτηκε.
Όσον αφορά την εμφάνιση του Λίαμ Λόρενς είπε ότι "έχει πολύ καλές επαφές με την μπάλα. Πρέπει να προσαρμοστεί, ήταν μια ευκαιρία γι' αυτόν, για να πάρει χρόνο". Πρόσθεσε πως ο ΠΑΟΚ τέλειωσε με τις μεταγραφές και, πλέον, σκοπός του είναι να ενσωματωθούν οι νέοι στην ομάδα.
Τέλος, για την συνάντησή του με τον Ιβάν Σαββίδη περιορίστηκε στα τυπικά ("ανταλλάξαμε κάποιες απόψεις και είμαστε σε μεταβατικό στάδιο για τα όσα θέλει η νέα διοίκηση") και πρόσθεσε: "Για την ώρα πάμε με το πλάνο που είχαμε".


Οι συνθέσεις
ΠΑΟΚ: Γλύκος(46’ Γιακουμής), Σταφυλίδης(46’ Λίνο), Γεωργιάδης(74’ Δεληγιαννίδης), Παναγιωτούδης(58’ Λόρενς), Ρομπέρ(63’ Κίτσιου), Φωτάκης(63’ Πόποβιτς), Κάτσε, Κωνσταντινίδης(46’ Έττο), Κουμάλο, Ιντζίδης(57’ Στάμου), Γιάννου 
Ξάνθη: Λόντικιν(63’ Λυμπερόπουλος), Μπαξεβανίδης, Γκλέισον(46’ Γούτας), Μαρκόφσκι(67’ Αλτιπαρμακόφσκι), Μαρσελίνιο, Βασιλακάκης, Πλατέλλας(78’ Κούτεφ), Φλίσκας, Κομεσίδης, Ντάνι(78’ Γκατζολάρι), Ονουάτσι(67’ Ράνος)