Η Ελεν Γκέρλι Μπράουν, η γυναίκα που επί 32 χρόνια κρατούσε τα ηνία του περιοδικού «Cosmopolitan» στις Ηνωμένες Πολιτείες, πέθανε σε ηλικία 90 ετών, σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης. >>>


Η Μπράουν προσελήφθη από τον εκδοτικό οίκο «Hearst» στη θέση της αρχισυντάκτριας το 1965 και παρέμεινε στη θέση αυτή ώς το 1997.

Τρία χρόνια πριν προσληφθεί, το 1962 είχε κυκλοφορήσει το βιβλίο της «Sex and the Single Girl». Το βιβλίο έγινε μπεστ σέλερ, κυκλοφόρησε σε 28 χώρες και μεταφράστηκε σε 16 γλώσσες. Υπό τις οδηγίες της, το «Cosmopolitan» γνώρισε τεράστια επιτυχία, κυρίως επειδή παρότρυνε τις γυναίκες να απολαύσουν τη σεξουαλικότητά τους, ανεξαρτήτως της οικογενειακής τους κατάστασης.

Η ίδια έλεγε ότι στόχος της ήταν να δείξει στις αναγνώστριες «πώς να κερδίσουν τα πάντα στη ζωή τους: τα χρήματα, την αναγνώριση, την επιτυχία, τους άνδρες, το κύρος, την εξουσία, την αξιοπρέπεια...».

Σε ανακοίνωσή του ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ απέτισε φόρο τιμής στη μνήμη της Ελεν Γκέρλι Μπράουν, λέγοντας ότι η πόλη «έχασε μία πρωτοπόρο, που αναμόρφωσε όχι μόνο ολόκληρη τη βιομηχανία των μέσων ενημέρωσης, αλλά την κουλτούρα του έθνους».