Αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ η βουλευτής Έβρου Ελένη Τσιαούση. Σε επιστολή της επικαλείται τέσσερις λόγους, μεταξύ των οποίων το ότι το ΠΑΣΟΚ ταυτίστηκε με επώδυνες αποφάσεις κατά των πολιτών. >>>

 

Στην ανοικτή επιστολή της, η κ. Τσιαούση, τονίζει πως υπηρετεί το “κίνημα” από το 1981, όμως, το ΠΑΣΟΚ  δεν κατάφερε “να υπερβεί το ρόλο ενός κόμματος διαχειριστή της εξουσίας”. Υπογραμμίζει, ακόμη, ότι το ΠΑΣΟΚ “αδυνατεί να συντάξει και να επιβάλλει ένα νέο οικονομικό μοντέλο που θα συνδέει την κοινωνική - φορολογική δικαιοσύνη με την ανάπτυξη”.

Η πλήρης επιστολή της κ. Τσιαούση έχει ως εξής:

“Δυόμισι μήνες μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου και ενώ συγκροτήθηκε η τρικομματική κυβέρνηση, αισθάνομαι την υποχρέωση προς τους πολίτες του Έβρου, τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ να δημοσιοποιήσω τις θέσεις και την απόφασή μου σχετικά με τη στάση μου απέναντι στο Κίνημα το οποίο υπηρετώ από το 1981...

Πάντα είχα μια σχέση εμπιστοσύνης με την κοινωνία, από αυτήν αντλούσα έμπνευση και δυνάμεις στο δημόσιο βίο μου και η παρουσία μου στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ είχε διαχρονικά το χαρακτήρα αφοσίωσης στις αρχές και την ιδεολογία του, προσφοράς στην υλοποίηση των προγραμματικών πολιτικών του. Γι’ αυτό τιμήθηκα από τους πολίτες του Έβρου με την εκλογή μου σε δημόσιες θέσεις και τους χρωστώ ευγνωμοσύνη για την τιμή αυτή.
Σήμερα με αφορμή τη σύγκλιση συνεδρίασης των υπεύθυνων οργανωτικής ανασύστασης στις περιφέρειες και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι έχω ορισθεί συνυπεύθυνη για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, επιθυμώ να σας δηλώσω ότι με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συμπατριώτες μου, στα μέλη και φίλους του ΠΑΣΟΚ, λύπης λόγω της σχέσης μου με το Κίνημα για πάνω από τριάντα χρόνια, αλλά και μεγάλης απογοήτευσης από την πορεία του, ΑΠΟΧΩΡΩ από τις τάξεις του.
Η απόφασή μου αυτή είναι απόρροια
- της αδυναμίας του ΠΑΣΟΚ να υπερβεί το ρόλο ενός κόμματος διαχειριστή της εξουσίας,
- της απουσίας συλλογικών διαδικασιών για τη συγκρότηση εναλλακτικής λύσης για τη χώρα,
- της αδυναμίας του να συντάξει και να επιβάλλει ένα νέο οικονομικό μοντέλο που θα συνδέει την κοινωνική - φορολογική δικαιοσύνη με την ανάπτυξη,
- της ταύτισης του με νέες επώδυνες και άδικες αποφάσεις σε βάρος των αδύναμων πολιτών παρά τις αντίθετες προεκλογικές εξαγγελίες του.
Δεν αποχωρώ από την πολιτική αλλά μόνο από το σημερινό ΠΑΣΟΚ.
Παραμένω παρούσα πολιτικά και θα συνεχίσω να υπερασπίζομαι τα συμφέροντα του τόπου μου και των συμπατριωτών μου σταθερά και από κάθε βήμα.
Ελένη Τσιαούση
πρώην Βουλευτής Ν. Έβρου ΠΑΣΟΚ”.