Να ολοκληρωθούν τα βασικά έργα υποδομής της Θεσσαλονίκης, όπως το μετρό, ζήτησαν, από τον υπουργό Μακεδονίας Θράκης, Θόδωρο Καράογλου, τα μέλη του δ.σ. της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης (ΟΕΕΘ). >>>

Ο πρόεδρος της ΟΕΕΘ, Γιάννης Μανδρίνος, παρέδωσε στον υπουργό υπόμνημα με τις προτάσεις του κλάδου για τη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος. Στο υπόμνημα αυτό οι επαγγελματίες κι έμποροι ζητούν βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος. «Οι προτάσεις μας θα συμβάλλουν σημαντικά στη βιωσιμότητα και ανάπτυξη των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων», είπε ο πρόεδρος της ΟΕΕΘ. 
Ειδικότερα, ο κ. Μανδρίνος έκανε λόγο για την ανάγκη βελτίωσης του επιχειρηματικού κλίματος, αναφέρθηκε στην ενίσχυση ρευστότητας των επιχειρήσεων μέσω της δανειοδότησης από τράπεζες, εστίασε στην εφαρμογή αναπτυξιακών προγραμμάτων για Μ.Μ.Ε. από το ΕΣΠΑ.
«Με αυτόν τον τρόπο» κατέληξε ο πρόεδρος της Ο.Ε.Ε.Θ., «ελπίζουμε να σταματήσει το… ξερίζωμα των επιχειρήσεων και η αγορά να ξαναλειτουργήσει προς όφελος της εθνικής μας οικονομίας».

"Η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας προϋποθέτει σταθερό πολιτικό κλίμα, το οποίο υπάρχει με την παρούσα κυβέρνηση, χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές, ευνοϊκό επενδυτικό κλίμα και φυσικά λιγότερη γραφειοκρατία", απάντησε ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης. 
Ο υπουργός παραδέχτηκε ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης, που αποτελούν τη «ραχοκοκαλιά» της τοπικής οικονομίας, δοκιμάζονται σκληρά εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και τόνισε την ανάγκη στήριξής τους.