Νέος ομαδικός τάφος εντοπίστηκε από ιατροδικαστές του Ινστιτούτου για τους Αγνοούμενους στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, στην πρώην βάση της διεθνούς Δύναμης Προστασίας (UNPROFOR), στη Σρεμπρένιτσα.  >>> 



Στον ομαδικό τάφο ήταν θαμμένα τα λείψανα πέντε ανθρώπων και ο σκελετός ενός μωρού.

Η Χάβα Μούχιτς, από το χωριό Τρουμπάρι στη Σρεμπρένιτσα, δήλωσε στην εφημερίδα «Ντνέβνι Άβαζ» πως πιστεύει ότι στο Ποτοτσάρι βρίσκονται τα οστά του μωρού που γέννησε στις 11 Ιουλίου του 1995, αμέσως μετά την πτώση της Σρεμπρένιτσα στα χέρια των Σέρβων της Βοσνίας.

«Όπως μου είχαν πει, ο ομφάλιος λώρος είχε τυλιχθεί γύρω από το λαιμό του μωρού και πέθανε. Οι Ολλανδοί στρατιώτες πήραν τη μικρή και μου είπαν ότι θα τη θάψουν», τόνισε η κ. Μούχιτς προσθέτοντας ότι μετά το τραγικό γεγονός μαζί με άλλες γυναίκες ανέβηκε σε ένα φορτηγό και έφυγε προς την κατεύθυνση του Κλάντανι.

Οι έρευνες στο Ποτοτσάρι, όπου βρίσκεται το κοιμητήριο και το μνημειακό κέντρο για τα θύματα της γενοκτονίας, που διαπράχθηκε σε βάρος των Βόσνιων Μουσουλμάνων το 1995, διεξήχθησαν με εντολή της εισαγγελίας της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, με βάση πληροφορίες που έδωσαν Ολλανδοί, πρώην μέλη των ειρηνευτικών δυνάμεων του ΟΗΕ, που είχαν αναπτυχθεί στη Σρεμπρένιτσα.