Όσο κι αν... πονάει, αυτός ο βρυκόλακας δε φοβήθηκε να βγει στο φως! Ο Ρόμπερτ Πάτινσον βγήκε έξω, μάλλον για να ικανοποιήσει τους παπαράτσι και μια τηλεοπτική εκπομπή, για πρώτη φορά μετά την αποκάλυψη ότι η Κρίστεν Στιούαρτ τον απάτησε με το σκηνοθέτη της ταινίας "Η Χιονάτη και ο Κυνηγός", Ρούπερτ Σάντερς. >>>

Ο Πάτινσον εμφανίστηκε στην εκπομπή "The Daily Show", σε κανάλι της Νέας Υόρκης. Ο οικοδεσπότης, Τζον Στιούαρτ, του πρόσφερε παγωτό για να τον βοηθήσει "να ευθυμήσει", κάνοντας αστεία για ζευγάρια και μιλώντας για χωρισμούς.
Αρχικά, ο Πάτινσον ζήτησε να μη μιλήσουν για το θέμα της απιστίας της Κρίστεν, όταν, όμως, ο παρουσιαστής επισήμανε πως είναι σημαντικό για τους νέους να ξεπερνούν τους χωρισμούς, που πολλές φορές τους φαίνονται λες και ήρθε το τέλος του κόσμου,  ο γνωστός ηθοποιός απάντησε: "Έτσι είναι"... Για να ακουστεί ένα... "ώώώ" από το ακροατήριο (σ.σ. η εκπομπή μαγνητοσκοπείται μπροστά σε ακροατήριο).
Λίγο αργότερα, ο Πάτινσον, σαφώς πιο άνετος, περπάτησε στο κόκκινο χαλί του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης, για τη νέα του ταινία "Cosmopolis". Υπέγραψε αυτόγραφα κι ευχαρίστησε τους φανς που βρέθηκαν εκεί.
Ως τώρα, ο 26χρονος Πάτινσον έκανε παρέα με την Ριζ Γουίδερσποουν, ή έβγαινε στα πεταχτά για ένα ποτό με φίλους, σε κοντινό στο σπίτι του μπαρ.
Παρά το ότι δημοσιεύματα θέλουν τον νεαρό ηθοποιό που έγινε γνωστός από την τριλογία Twilight, να ακυρώνει εμφανίσεις για το προμόσιον της νέας του ταινίας, ο Πάτινσον ζήτησε από τα μίντια να προβάλουν την πρεμιέρα της ταινίας Cosmopolis, που γίνεται την Παρασκευή, λέγοντας μέσω του εκπροσώπου του ότι είναι μια ταινία για την οποία "είναι πολύ περήφανος".
Στο μεταξύ, τόσο η πρώην αγαπημένη του, Κρίστεν Στιούαρτ, όσο και ο σκηνοθέτης της ταινίας "Η Χιονάτη και ο κυνηγός", Ρούπερτ Σάντερς, που είναι παντρεμένος, αναγκάστηκαν να ζητήσουν δημόσια συγνώμη για ό,τι έγινε μεταξύ τους.