Με 17.000 θεατές να παρακολουθούν τους «Ιππής» σε δύο βραδιές, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος αναδείχτηκε το πρώτο σε εισιτήρια θέατρο φέτος το καλοκαίρι στην Επίδαυρο. >>>

«Ηταν ένα υπέροχο καλοκαίρι», δήλωσε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ, Σωτήρης Χατζάκης, στον Αγγελιοφόρο της Κυριακής. «Πέρα από τους "Ιππής" και την επιτυχία τους, το "Μεγάλο μας Τσίρκο" ήρθε πρώτο σε εισπράξεις και προσέλευση κόσμου ανάμεσα σε όλους τους περιοδεύοντες θιάσους. Στους ''Φιλίππους'' παρακολούθησαν την παράσταση πάνω από 3.000 θεατές, στο Δίον 2.500, στο Βύρωνα 2.500 επίσης. Είμαστε ευγνώμονες, διότι με τέτοια κρίση ήρθε ο κόσμος να δει θέατρο».
Ευχαριστημένος δηλώνει ο κ. Χατζάκης και από την πορεία της Θερινής Σκηνής, τη νέα δραστηριότητα του ΚΘΒΕ που εγκαινιάστηκε με την παράσταση «Ελα απόψε στου Μελά», στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά. «Είμαι περήφανος για τη Θερινή Σκηνή, είναι κάτι που έλειπε από την πόλη και θέλω να θεσμοθετηθεί», λέει στην Χρύσα Νάνου, στην ίδια εφημερίδα.

Στις 17 Σεπτεμβρίου τελειώνει η περιοδεία για τους «Ιππής», στις 20 του μήνα η παράσταση επιστρέφει στο Θέατρο Δάσους για μία βραδιά. Στις 21 Σεπτεμβρίου ξεκινάει η χειμωνιάτικη σεζόν για το ΚΘΒΕ με την επιθεώρηση «Ελα απόψε στου Μελά», που μεταφέρεται στο Βασιλικό.
Οσο για τη συνέχεια; Στις σκηνές του ΚΘΒΕ θα ξεδιπλωθεί ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα που περιλαμβάνει από Σάρα Κέιν και έργο του Θωμά Κοροβίνη μέχρι το «Κοροϊδάκι της πριγκιπέσσας», επιλογή για την οποία ο κ. Χατζάκης άκουσε αρκετά επικριτικά σχόλια. Ο ίδιος υπενθυμίζει ότι το ΚΘΒΕ είναι δημόσιο θέατρο που απευθύνεται σε μεγάλο κοινό.