Μία από τις ελπίδες της Ελλάδας για κατάκτηση ενός ακόμα μεταλλίου στο Λονδίνο ρίχνεται στη μάχη την Παρασκευή, 14η ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων.  >>> 



Η χώρα μας θα εκπροσωπηθεί με τρεις αθλητές καθώς και τα κορίτσια του ανσάμπλ με τις παρουσίες των Γιαννιώτη και Φιλιππίδη να ξεχωρίζουν.

Πρώτος θα ξεκινήσει την προσπάθεια του στα 10χλμ ανοικτής θάλασσας ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Σανγκάης, Σπύρος Γιαννιώτης. Ο 32χρονος κολυμβητής είναι σε πολύ κατάσταση και αποτελεί μία από τις τελευταίες ελπίδες της Ελλάδας για κατάκτηση μεταλλίου. Ο τελικός του αγωνίσματός του θα ξεκινήσει στις 14:00.

Μία ώρα αργότερα, στις 15:00, ο Όλεγκ Μοτσάλιν θα διεκδικήσει την πρόκρισή του στα προημιτελικά της κατηγορίας 74 κιλών της ελεύθερης πάλης. Ο 26χρονος αθλητής θα αντιμετωπίσει τον Τίγκιεφ Σόσλαν από το Αζερμπαϊτζάν.

Τη σκυτάλη θα πάρουν στις 16:50 τα κορίτσια του ανσάμπλ για να εκτελέσουν το πρόγραμμά τους με κορδέλες και στεφάνια. Οι νεαρές γυμνάστριες, που βρίσκονται στην ένατη θέση μετά την πρώτη τους εμφάνιση, πρέπει να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό ώστε να τερματίσουν στην οκτάδα και να πάρουν το εισιτήριο για τον τελικό.

Φινάλε για τους Έλληνες αθλητές με τον Κώστα Φιλιππίδη στον τελικό του επί κοντώ. Ο 26χρονος άλτης, που έδειξε στα προκριματικά να είναι σε εξαιρετική κατάσταση, θα ξεκινήσει τις προσπάθειές του στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου στις 21:00.