Καλά κρατεί η διαμάχη Νέας Δημοκρατίας - ΣΥΡΙΖΑ, για το θέμα της επανόδου στη δραχμή. Αφορμή για το νέο επεισόδιο στο σίριαλ δόθηκε από τις δηλώσεις Λαφαζάνη, τις οποίες, σήμερα, στήριξε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κουράκης. >>>

Την αντίδραση της ΝΔ προκάλεσαν σημερινές δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τ. Κουράκη, ο οποίος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη δεν διαφώνησε με τις θέσεις που διατύπωσε χθες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματός του Π. Λαφαζάνης σχετικά με το ενδεχόμενο χρεοκοπίας.
«Ένας - ένας, με δηλώσεις τους, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αποκαλύπτουν το πραγματικό σχέδιο του κ. Τσίπρα: Τη χρεοκοπία της χώρας και την επιστροφή στη δραχμή. Δεν πιστεύαμε ποτέ ότι οι Έλληνες βουλευτές, έστω και ως συνιστώσες κομμάτων, θα εύχονταν τη χρεοκοπία της χώρας μας. Ντροπή», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Τι είχε πει ο Π. Λαφαζάνης
Χθες, ο κ. Λαφαζάνης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha και ερωτηθείς για το ενδεχόμενο ελληνικής χρεοκοπίας, αν δεν εφαρμοστούν τα μέτρα, απάντησε: «Η χρεοκοπία δεν είναι κάτι το οποίο είναι κατ' ανάγκη καταστροφικό. Είναι όπλο των αδύνατων, όταν φτάνουν σ’ ένα σημείο που δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους και δεν πρέπει να την εμφανίζουμε ως μπαμπούλα. Στο όνομα των τροϊκανών δόσεων, δηλαδή τα χρήματα που παίρνουμε από την τρόικα, εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι να εφαρμόσουμε το οτιδήποτε και κυρίως δεν είμαστε διατεθειμένοι να συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε τα απαράδεκτα μνημόνια». 
Παράλληλα, υποστήριξε ότι δεν είναι λύση η επιμήκυνση, γιατί θα συνοδευτεί από πρόσθετα μέτρα. «Θα επιμηκύνουμε το βασανιστήριο χωρίς καμία προοπτική», σημείωσε, τονίζοντας ότι το πρόβλημα είναι η λιτότητα.

Νέα απάντηση ΣΥΡΙΖΑ στη νέα ανακοίνωση της Ν.Δ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας σε ανακοίνωση της ΝΔ για σημερινές δηλώσεις του βουλευτή Τ. Κουράκη την κατηγορεί, τονίζοντας ότι «τη σπουδή που δείχνει στο να παραποιεί τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και να διαστρεβλώνει τις απόψεις των στελεχών του, εάν την έδειχνε, έστω και κατ' ελάχιστο, στην υπόθεση της υπεράσπισης των συμφερόντων της ελληνικής κοινωνίας, τα πράγματα μπορεί να ήταν λίγο καλύτερα».
Ακόμη ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «το ψέμα και η υποκρισία έχουν κοντά ποδάρια. Ο λαός τους γνωρίζει πλέον: οσφυοκάμπτες και ταυτισμένοι απέναντι στους δανειστές, νταήδες και ψεύτες απέναντι στο λαό».