Βρήκε τρόπο ο δήμος Θεσσαλονίκης, να ελέγχει τους κάδους απορριμμάτων: Θα αναγράφει σε αυτούς ειδικό κωδικό, που θα ταιριάζει μόνον με τη θέση στην οποία θα ΄χει τοποθετηθεί από την αρμόδια αντιδημαρχία.>>>
Πρόκειται για μια προσπάθεια να μπει τέλος στο φαινόμενο της συνεχούς μετακίνησής τους από μία μερίδα πολιτών που «ενοχλείται» από την παρουσία τους. Δεν είναι λίγοι αυτοί που μετακινούν τους κάδους επειδή... μυρίζουν. Κι έτσι, να τους συγκεντρώνουν σε ένα σημείο μιας γειτονιάς κι οι πολίτες να περπατούν αρκετά μέτρα για να πετάξουν τα σκουπίδια τους.
Ακόμη χειρότερο είναι το φαινόμενο της μετακίνησης με τους κάδους ανακύκλωσης, που είναι και λιγότεροι.
Θέλοντας να μπει «φρένο» στις συχνές μετακινήσεις από το ένα σημείο στο άλλο, η αντιδημαρχία Ανακύκλωσης και Καθαριότητας, σε συνεργασία με την αντιδημαρχία Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων, προχωρά στη διενέργεια αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για το σχεδιασμό των θέσεων που θα βρίσκονται οι κάδοι. 
«Με το διαγωνισμό θα υπάρχει ομοιομορφία και ευπρεπισμός στην πόλη. Ο κάθε κάδος θα φέρει ξεχωριστή σήμανση, θα έχει το γράμμα της κάθε δημοτικής κοινότητας κι έναν αριθμό, έτσι ώστε οι υπηρεσίες του δήμου να γνωρίζουν αμέσως το σημείο που θα πρέπει να είναι τοποθετημένος» δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Θανάσης Παππάς. 
Το θέμα θα συζητηθεί τη Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου, στην προσεχή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης και από τους βασικότερους στόχους του διαγωνισμού είναι η λειτουργική, αισθητική και περιβαλλοντική αναβάθμιση του δημόσιου ελεύθερου χώρου και η ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης στους πολίτες. 
Ο διαγωνισμός θα απευθύνεται σε νέους αρχιτέκτονες, ηλικίας έως 45 ετών, από τους οποίους η διοίκηση του δήμου θα ζητήσει να καταθέσουν«φρέσκιες» ιδέες σχετικά με τη χωροθέτηση των κάδων απορριμμάτων.