Τους ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων είναι αποφασισμένη να κυνηγήσει η κυβέρνηση. Όπως εκτιμούν ασφαλιστές, μέσα στο φθινόπωρο όσοι δεν έχουν ασφαλισμένα τα οχήματά τους θα κληθούν να πληρώσουν τσουχτερό πρόστιμο. >>>

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, θα γίνει ηλεκτρονικός έλεγχος της κυκλοφορίας των ανασφάλιστων οχημάτων κατά τα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών κρατών (Ολλανδία, Γερμανία κ.λπ.). Θα αναζητούνται, από τα αρχεία της εφορίας, τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν και, στη συνέχεια, θα γίνεται αντιπαραβολή με τα ηλεκτρονικά αρχεία άλλων υπηρεσιών. Όταν διαπιστώνεται ότι υπάρχει ανασφάλιστο όχημα, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του υπουργείου Οικονομικών θα απευθύνεται γραπτά στον ιδιοκτήτη, για να το ασφαλίσει μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.
Μάλιστα, σε αυτήν την περίπτωση, ο ιδιοκτήτης του ανασφάλιστου οχήματος θα καλείται να πληρώσει 250 ευρώ ως πρόστιμο, υπέρ του Δημοσίου!
Όταν ο ιδιοκτήτης του ανασφάλιστου οχήματος δεν πληρώνει, θα ειδοποιείται η αστυνομία για να επιβάλει αυστηρότερες κυρώσεις!
Τη δημιουργία αυτού του συστήματος ζήτησαν οι ίδιοι οι ασφαλιστές, μέσω της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος. Συστάθηκε επιτροπή, με μέλη της Ένωσης, υπηρεσιακά στελέχη των υπουργείων Οικονομικών, Προστασίας του Πολίτη και Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, αλλά και στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδος και του Επικουρικού Κεφαλαίου.
Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με το νόμο, ανασφάλιστα οχήματα δεν επιτρέπεται ούτε να κυκλοφορούν, ούτε να παραμένουν σταθμευμένα σε δρόμους, ή πάρκινγκ!