Μην τάξεις του άγιου κερί και του παιδιού κουλούρι! Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, είχε τάξει πως θα χτίσει τέμενος για τις θρησκευτικές ανάγκες των μουσουλμάνων και θα δημιουργήσει μουσουλμανικό νεκροταφείο. Δυόμισι χρόνια μετά δεν έγινε κάτι σε αυτόν τον τομέα και τώρα, μουσουλμάνοι ζητούν το... Αλατζά Ιμαρέτ! >>>
Ο Φερίτ Ισμαήλογλου, μέλος του Δ.Σ. του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Μουσουλμάνων Αν. Μακεδονίας και Θράκης, ζήτησε να βρεθεί επειγόντως λύση για το θέμα του τζαμιού και του νεκροταφείου των μουσουλμάνων στην Θεσσαλονίκη. «Περιμένουμε να τηρήσει ο Μπουτάρης την υπόσχεση του για τζαμί», δήλωσε. 
Η ηγεσία του συλλόγου που ίδρυσαν στην Θεσσαλονίκη Δυτικοθρακιώτες μουσουλμάνοι, ζητούν από τον δήμαρχο της Θεσσαλονίκης να τους αποδοθεί για την προσευχή του Μπαϊραμιού το τζαμί Αλατζά Ιμαρέτ, όπως τους υποσχέθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης. 
Το «Αλατζά Ιμαρέτ» έχει ανακαινισθεί και χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια για πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Να δούμε θετικά το μουσουλμανικό αίτημα; Αν δοθεί και ο Ιερός Ναός της Του Θεού Σοφίας της Κωνσταντινούπολης στους Χριστιανούς της Πόλης, γιατί όχι;
Φυσικά, αυτή η πρότασή μας, τίθεται μόνον για να δουν όλοι το πού μπορεί να μας οδηγήσει μια τέτοια ιστορία. Θέση μας είναι ότι το Αλατζά Ιμαρέτ είναι χώρος πολιτισμού κι έτσι πρέπει να παραμείνει. Ό,τι κι αν σημαίνει αυτό, για άλλους χώρους, σε άλλες πόλεις κι άλλα κράτη.