Διαφωνούν δήμος Θεσσαλονίκης και επαγγελματικοί φορείς της πόλης όσον αφορά το ενδεχόμενο να μείνουν ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα του κέντρου τα δύο Σαββατοκύριακα λειτουργίας της 77ης ΔΕΘ. >>

Μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο νέο δημαρχιακό μέγαρο, με θέμα τα εγκαίνια της ΔΕΘ, ο δήμος Θεσσαλονίκης -μέσω ανακοίνωσης- ζητούσε «να υποδεχτούμε με ανοιχτή την αγορά όλα τα Σαββατοκύριακα της έκθεσης τους επισκέπτες και τους φίλους της Θεσσαλονίκης, δείχνοντας ότι παρόλη την εξαιρετικά δυσάρεστη οικονομική συγκυρία που περνάει η χώρα μας αλλά και μεγάλο μέρος της Ευρώπης, είμαστε αποφασισμένοι όλοι μαζί να παλέψουμε για να ξεπεράσουμε κάθε δυσκολία».
Ωστόσο, με σημερινές τους ανακοινώσεις τόσο το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης όσο και ο Εμπορικός Σύλλογος υποστηρίζουν πως ουδέποτε, στη σύσκεψη, υπήρξε ομοφωνία γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα.
«Το ΕΕΘ έχει κατά καιρούς συμμετάσχει στο διάλογο για πιθανό άνοιγμα της αγοράς κάποιες Κυριακές το χρόνο κι έχει υποστηρίξει ότι αυτό θα ήταν θετικό υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, που προφανώς δεν ισχύουν στην περίπτωση του διημέρου των εγκαινίων της ΔΕΘ. Σε μία πόλη που είναι "πολιορκημένη" από διαδηλωτές και "στρατοκρατούμενη", σε μία πόλη – φρούριο επί τριήμερο, καμία αγορά δεν μπορεί να δουλέψει», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Επαγγελματικό Επιμελητήριο.
Ο Εμπορικός Σύλλογος από την πλευρά του αναφέρει: «Συμφωνήσαμε στο να προσπαθήσουμε όλοι για την όσο το δυνατόν πιο ομαλή λειτουργία της πόλης εκείνες της ημέρες, συμφωνήσαμε να υποδεχτούμε τους επισκέπτες με τον καλύτερο τρόπο, αλλά ποτέ δεν συμφωνήσαμε στο να ανοίξει η αγορά τις δύο Κυριακές που διαρκεί η ΔΕΘ».