Ο ηθοποιός λέει έξω απ’ τα δόντια τη γνώμη του για τη θρησκεία, τους Έλληνες και όχι μόνο…  >>>


 
«Σήμερα δεν υπάρχουν νέες ιδέες. Αυτό που κάνει το νέο σήμερα –ακόμη και στην πολιτική– είναι να εγκαλεί το παλιό, αυτό που μας βόλευε. Επομένως, αυτό δεν είναι νέο. Κατά τη γνώμη μου νέο σημαίνει να ελαττώσουμε πολύ τις επιθυμίες μας, να κοιτάμε προς τα μέσα, μα μην κάνουμε μόνο κριτική των άλλων αλλά και αυτοκριτική, να μη ρέπουμε προς την ήσσονα προσπάθεια, να μην καταναλώνουμε περισσότερα από όσα παράγουμε. Όλα αυτά λείπουν από την πατρίδα μας» λέει ο γνωστός ηθοποιός.

Όσον αφορά, δε, τη θρησκεία, ο δημοφιλής καλλιτέχνης αναφέρει «Και μια που μιλάμε για θρησκεία, να σας πω: έχουμε την τάση να κάνουμε τάματα στους αγίους. Δηλαδή, λαδώνουμε και τους αγίους. Πράγμα που σημαίνει ότι δεν τους έχουμε και τόση εμπιστοσύνη».

«Κοιτάξτε, αν μιλάμε για την πολιτική, στην πολιτική δεν έχει σημασία τι θέλουμε να κάνουμε, αλλά τι μπορούμε. Εδώ ζούμε το μύθο μας. Προεκλογικά ακούς απίθανα πράγματα που ξέρεις εκ των προτέρων ότι δε θα γίνουν. Απλώς εμείς κάνουμε πως δεν καταλαβαίνουμε. Μας αρέσει ο τρόπος που τα λένε. Δεν είναι αμφισβητίες αυτοί. Γενικά, δεν είμαστε τολμηρός λαός. Δεν είμαστε έτοιμοι να ακούσουμε το υπερθετικό, φοβόμαστε.

Είμαστε ακόμη σε μικροαστική διάθεση. Θέλουμε τα κεκτημένα και να μη μας ενοχλήσει κανείς. Αυτό βέβαια δε μας πάει παρακάτω. Γι’ αυτό υπάρχει αδιέξοδο, ενώ ακούγονται τόσα μεγαλόστομα γύρω μας. Επειδή είμαι φύσει αισιόδοξος, όμως, πιστεύω ότι η νεότερη γενιά θα τα αλλάξει όλα αυτά» καταλήγει ο Γιάννης Μπέζος.