Μετά τον Μπονγκανί Κουμάλο, τον Σανθ Χακόμπο και την προφορική συμφωνία με τον Ρετζινάλντο της Σιένα(δεξιά) ο ΠΑΟΚ κινείται για τον κεντρικό αμυντικό που θα αντικαταστήσει και τον Στέλιο Μαλεζά. Όλα δείχνουν πως θα προέρχεται από το... νησί! >>>


Μετά τη λύση του Μιγκέλ Βίτορ που δεν φαίνεται να προχωρά εξαιτίας της Μπενφίκα υπάρχουν δύο λύσεις που εξετάζουν από τον ΠΑΟΚ και η μία αφορά παίκτη από την Πρέμιερ Λιγκ και η άλλη από το πρωτάθλημα της Ρωσίας.
Το θέμα είναι πολύ λεπτό καθώς συντρέχουν δύο σοβαροί παράμετροι για την ολοκλήρωση της μεταγραφής. Ο πρώτος είναι ο καθαρά αγωνιστικός που λέει ότι ο Γιώργος Δώνης πιέζει ώστε να μην αποκτηθεί ο παίκτης τελευταία στιγμή και δεν μπορεί να προσαρμοστεί εύκολα με την υπόλοιπη ομάδα.
Ο άλλος είναι καθαρά οικονομικός και αφορά παίκτες που μπορούν να μείνουν ελεύθεροι καθώς δεν υπάρχουν τα χρήματα ώστε να αποζημειωθούν και οι ομάδες τους. Για παράδειγμα η περίπτωση του Μιγκέλ Βίτορ που είχε συμφωνήσει σε όλα με τον παίκτη αλλά δεν μπόρεσεν να εξασφαλίσει την ελευθερία του από την ομάδα της Λισαβόνας και έτσι δεν θα φορέσει τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

Γιατί για ένα χρόνο ο Χακόμπο;

Ο Σανθ Χακόμπο είναι πλέον παίκτης του ΠΑΟΚ μετά την συμφωνία με τη διοίκηση της ομάδας και τη σύμφωνη γνώμη του Γιώργου Δώνη και του Γιώργου Γεωργιάδη. Στην αρχή όμως είχε γίνει λόγος για ένα συμβόλαιο 2 ετών και με 150.000 ευρώ ετησίως.
Τελικά όμως στην ανακοίνωση της ΠΑΕ μάθαμε ότι ο παίκτης συμφώνησε με τον ΠΑΟΚ για ένα χρόνο μέχρι δηλαδή το καλοκαίρι του 2013.
Πρώτον ο παίκτης έκανε τελικά όλες τις απαραίτητες εξετάσεις και βγήκε καθαρός από το πρόβλημα που είχε την προηγούμενη χρονιά με τον Αστέρα Τρίπολης. Αυτό που φοβούνται βέβαια στον ΠΑΟΚ είναι ότι πρόβλημα ήταν στην μέση και δεν ξέρουν εάν έχει τελειώσει οριστικά καθώς μπορεί να ξαναβγεί από το πουθενά.
Έτσι συμφώνησαν με τον παίκτη να υπογράψουν για ένα χρόνο και αν είναι καλά στην υγεία του και τη μέση του να ανανεώσουν αυτόματα.
________________________________________________________
από το voria.gr