Μια νέα μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνδρες είναι πιθανότερο να πίνουν λιγότερο όταν παντρεύονται, αλλά οι παντρεμένες γυναίκες τείνουν να αυξήσουν την κατανάλωση αλκοόλ.  >>>

Μια ομάδα με επικεφαλής την Corinne Reczek, επίκουρο καθηγήτρια κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Σινσινάτι, ανέλυσαν τα στοιχεία που συνέλεξαν κατά τη διάρκεια μιας

47-χρονης περιόδου από 5.000 κατοίκους του Wisconsin που αποφοίτησαν από το γυμνάσιο το 1957.

Η μελέτη εξέτασε επίσης το πώς οι συνήθειες κατανάλωσης οινοπνεύματος επηρεάζονται από το διαζύγιο, διαπιστώνοντας ότι οι άνδρες σε αυτή την κατάσταση αρχίζουν να καταναλώνουν αλκοόλ περισσότερο, ενώ οι γυναίκες μειώνουν την κατανάλωση αλκοόλ.

Σύμφωνα με το krasiaqr.com, οι έγγαμες γυναίκες κατανάλωσαν κατά μέσο όρο 9 αλκοολούχα ποτά ανά μήνα, σε σύγκριση με 6,5 ποτά για εκείνες που ήταν διαζευγμένες. Οι έγγαμοι άνδρες κατανάλωσαν κατά μέσο όρο 19,2 ποτά ανά μήνα, σε σύγκριση με το 21,5 κατανάλωσης από τους ομολόγους τους χώρισαν.

Ανεξάρτητα από την οικογενειακή τους κατάσταση, η έκθεση διαπίστωσε ότι οι άνδρες πίνουν περισσότερο από τις γυναίκες, γεγονός που υποδηλώνει ότι η στροφή στην κατανάλωση αλκοόλ μετά το γάμο σημαίνει ότι τα ζευγάρια τείνουν να ευθυγραμμίσουν τις συνήθειες κατανάλωσης οινοπνεύματος πιο στενά.

Προσφέροντας ένα συμπέρασμα για τα πορίσματά της, η ομάδα συνόψισε: «. Ποιοτικά αποτελέσματα μας δείχνουν ότι αυτό συμβαίνει επειδή οι άνδρες προτείνουν και παροτρύνουν τις γυναίκες να πίνουν, και επειδή οι διαζευγμένες γυναίκες χάνουν την επίδραση της χρήσης αλκοόλ των ανδρών κατά την διάλυση».