"Η Ελλάδα θα ζήσει. Τόσες χιλιάδες χρόνια ιστορίας δε σβήνουν έτσι..." Αυτό υπογράμμισε, στο κήρυγμά του, πριν από λίγο, στον πανηγυρικό εσπερινό για τη γιορτή του Δεκαπενταύγουστου, από τον Ιερό Ναό της Παναγίας στην Αγιάσο της Λέσβου, ο μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος. >>>
Όσο για την αυριανή γιορτή, ο αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε: "Γιατί μας έφεραν εδώ τα βήματά μας; Επειδή η Παναγία είναι η μάνα μας". Και προέτρεψε τους πιστούς να ΄χουν την ιερή Της εικόνα στα εικονοστάσια κι όχι "ως έργα τέχνης" στα σαλόνια...
Αναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση της χώρας προέτρεψε: "Όλοι μαζί, ενωμένοι και δυνατοί θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες". Λίγο νωρίτερα είχε υπογραμμίσει πως δε θα μας βοηθήσουν αυτοί που δεν είναι αδελφοί μας.
Στο τέλος του κηρύγματός του, προσέφερε στον σεβασμιότατο μητροπολίτη Μυτιλήνης, Ερεσού και Πλωμαρίου, ένα εγκόλπιο.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος θα χοροστατήσει στη Θεία Λειτουργία που θα ξεκινήσει στις 8:30 αύριο το πρωί (Τετάρτη 15 Αυγούστου), στο Παλλεσβιακό Ιερό Προσκύνημα Παναγιάς της Αγιάσου. Η περιφορά της θαυματουργού εικόνας της Παναγίας θα ξεκινήσει ανήμερα της γιορτής γύρω στις 11 το πρωί, αμέσως μετά τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία.
Στις 7 το απόγευμα της ίδιας μέρας, θα ξεκινήσει η ακολουθία του εσπερινού, χοροστατούντος και πάλι του κ.κ. Ιερωνύμου, αφού προηγηθεί λιτάνευση της εικόνας, η οποία στη συνέχεια θα επαναφερθεί στη θέση της. Ο εσπερινός θα γίνει στην αίθουσα τελετών του ναού.
Στις λαμπρές εορταστικές εκδηλώσεις του λεσβιακού προσκυνήματος έχουν συρρεύσει και φέτος χιλιάδες πιστοί απ’ όλη τη Λέσβο, ντόπιοι κι επισκέπτες.