Το Κάστρο της Ρεντίνας και το Βήμα του Αποστόλου Παύλου είναι -ενδεικτικά- δυο από τα αξιοθέατα-μνημεία του δήμου Βόλβης, που πρόκειται να χαρτογραφηθούν και να προβληθούν, μέσα από ειδική δράση. >>>

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενέκρινε στο πλαίσιο του προγράμματος Leader, τη χρηματοδότηση σχεδίου που προβλέπει την ανάδειξη αξιοθέατων και μνημείων μέσω της χαρτογραφικής απεικόνισής τους, της προβολής τους σε πινακίδες έκθεσης και της αναπαραγωγής τους σε ενημερωτικό – πληροφοριακό υλικό. Το έργο είναι προϋπολογισμού 28.000 ευρώ κι έχει στόχο να καταγράψει τοπικά χαρακτηριστικά και να τα αναδείξει, μέσω ενός εύχρηστου πληροφοριακού συστήματος, αλλά και της σήμανσής τους, έτσι ώστε να είναι προσβάσιμα σε επισκέπτες.
Θα δημιουργηθεί, έτσι, ένας χάρτης στον οποίο θα αποτυπώνονται αρχαία ευρήματα, βυζαντινές εκκλησίες, το πλούσιο οικοσύστημα των εκβολών του Ρήχιου ποταμού, της λίμνης Βόλβης κ.λπ., περιηγητικές διαδρομές περιμετρικά των λιμνών και των παραδοσιακών οικισμών, οδικό δίκτυο και οι οικισμοί. Οι χάρτες θα ψηφιοποιηθούν και, μέσω Ίντερνετ, θα προσφέρονται στους χρήστες, σε τρισδιάστατη μορφή. Θα δημιουργηθούν, ακόμη, ειδικά σταντ και θα μπουν πινακίδες, εναρμονισμένες με το περιβάλλον, για να παρέχονται πληροφορίες σε δημότες και επισκέπτες.
Ο δήμαρχος Βόλβης Δημήτρης Γαλαμάτης, επισημαίνει ότι «στόχος μας είναι να γίνουν γνωστά και στις μελλοντικές γενιές, όλα αυτά τα αξιοθέατα, ώστε να επιτύχουμε και το σεβασμό προς αυτά, αλλά και την προστασία τους. Η δράση αυτή είναι μόνο η αρχή, καθώς επιδιώκουμε να διεκδικήσουμε με κάθε τρόπο από την Πολιτεία την αρωγή της στην προβολή της ιστορικής μας κληρονομιάς και εκτός συνόρων».