"Άνθρωποι και φίλοι μου πέθαιναν δεξιά και αριστερά και εγώ δεν μπορούσα να σταματήσω τη ζωή μου. Αυτό είναι το φοβερό πράγμα με τον εθισμό. Είναι μια πολύ άσχημη αρρώστια…", παραδέχθηκε ο τραγουδιστής.  >>>



 
Εξομολογήθηκε πως πέρασε την μισή του ζωή κάνοντας κοκαΐνη και μάλιστα παραλίγο να χάσει την ζωή του το 1975 από υπερβολική δόση. Ο λόγος για τον Έλτον Τζον, ο οποίος μίλησε στην USA Today με αφορμή την αυτοβιογραφία που ετοιμάζει με τίτλο "Love is the cure". Ο ίδιος πλέον δηλώνει πολύ προσεκτικός.

"Αν τύχει και βρεθώ κάπου όπου υπάρχουν ναρκωτικά, μπορώ να μυρίσω την κοκαΐνη. Μπορώ να νιώσω στο πίσω μέρος του λαιμού μου αυτό το απαίσιο συναίσθημα του να δοκιμάζεις το πρώτο χτύπημα της κοκαΐνης. Και φεύγω αμέσως". Τέλος, ο διάσημος ερμηνευτής ανέφερε πως τώρα που ξεπέρασε την εξάρτηση του από τα ναρκωτικά διαπίστωσε πως είναι πολύ πιο δυνατός.

"Ξέρω σίγουρα πως έγινα καλύτερος τραγουδιστής και ερμηνεύω πιο καλά τραγούδια που μπορεί να έχω πει εκατομμύρια φορές. Πιστεύω δηλαδή ότι οι εμπειρίες μου και τα όσα πέρασα δεν με έκαναν μόνο πιο δυνατό άνθρωπο αλλά και καλύτερο μουσικό και τραγουδιστή".