Κυνική ομολογία επί δικαστηρίω, για την υπόθεση με τα φακελάκια στις υπηρεσίες του ΕΟΤ Κεντρικής Μακεδονίας. Στη δίκη της προϊσταμένης της υπηρεσίας και μιας υπαλλήλου, η υπάλληλος παραδέχτηκε τις πράξεις της, μίλησε για... συνήθη τακτική και έριξε τις ευθύνες στην προϊσταμένη! >>>

Μετά την κυνική ομολογία στο δικαστήριο της υπαλλήλου διατάχθηκε νέα έρευνα τη διεξαγωγή της οποίας έχουν αναλάβει οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βόρειας Ελλάδας.
Η υπάλληλος είπε πως τα «φακελάκια» στην υπηρεσία αποτελούσαν «συνήθεια». Μάλιστα, «κάρφωσε» την προϊσταμένη της λέγοντας ότι αυτή καθόριζε την «ταρίφα» και το ύψος της μίζας υποστηρίζοντας ότι η ίδια έπαιζε απλά το ρόλο της μεσάζουσας.
Για να αποδείξει τους ισχυρισμούς της, έχει κατονομάσει άλλες τέσσερις περιπτώσεις ξενοδόχων, οι οποίοι, όπως υποστηρίζει, αναγκάστηκαν να δώσουν «φακελάκι» για να τακτοποιήσουν υποθέσεις των επιχειρήσεών τους. 
Με βάση τη συγκεκριμένη καταγγελία, οι «αδιάφθοροι» της ΕΛΑΣ έχουν ξεκινήσει νέα έρευνα ώστε να διαπιστώσουν εάν αληθεύουν οι καταγγελίες της υπαλλήλου του ΕΟΤ. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να κληθούν να καταθέσουν οι επιχειρηματίες οι οποίοι κατονομάζονται ώστε να επιβεβαιώσουν ή όχι εάν δωροδόκησαν υπαλλήλους του ΕΟΤ. Σε περίπτωση που αποδειχτούν βάσιμες οι καταγγελίες, θα κινηθούν οι διαδικασίες άσκησης νέων ποινικών διώξεων προκειμένου να αποδοθούν οι προβλεπόμενες ποινικές ευθύνες.
Από την πλευρά της, η προϊσταμένη του ΕΟΤ Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία επίσης συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα, αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή σε υπόθεση δωροδοκίας και αποδίδει τις κατηγορίες στις καταγγελίες που κάνει η συνάδερφός της. Η ίδια κάνει λόγο για σκευωρία λέγοντας ότι η υπάλληλος ήθελε να την εκδικηθεί προκειμένου να καλύψει την αποδεδειγμένη αδυναμία της να ανταποκριθεί στα υπηρεσιακά καθήκοντα που της είχαν ανατεθεί.
Και οι δύο υπάλληλοι του ΕΟΤ έχουν καταδικαστεί ήδη από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε ποινή φυλάκισης 3,5 χρόνων η καθεμία, για δωροδοκία και εκβίαση. 
Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι δύο κατηγορούμενες έλαβαν μίζα ύψους 2.500 ευρώ προκειμένου να επιτρέψουν σε 35χρονο επιχειρηματία να λειτουργήσει το εστιατόριο στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου του, στον Πλαταμώνα Πιερίας, ύστερα από ανάκληση της σχετικής άδειας. 
Η 54χρονη διευθύντρια του ΕΟΤ στην Περιφερειακή Διεύθυνση του Οργανισμού στη Θεσσαλονίκη κρίθηκε ένοχη για τα αδικήματα της παθητικής δωροδοκίας και της ηθικής αυτουργίας σε εκβίαση, ενώ η 50χρονη υπάλληλος για τις πράξεις της παθητικής δωροδοκίας και της εκβίασης. Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στις δύο κατηγορούμενες, ενώ αποφάσισε η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.
Και οι δύο άσκησαν δίωξη και αφέθηκαν ελεύθεροι.