Νέους αιφνιδιαστικούς ελέγχους και κατασχέσεις τραπεζοκαθισμάτων σε μπαράκια και καφετέριες στην παραλιακή Λεωφόρο Νίκης και άλλα κεντρικά σημεία της πόλης πραγματοποίησαν τις πρώτες πρωινές ώρες χθες, μικτά κλιμάκια των  υπηρεσιών του δήμου Θεσσαλονίκης. >>>

Ελεγκτές της αρμόδιας Υπηρεσίας του  δήμου Θεσσαλονίκης συνεπικουρούμενοι από συνεργεία της Καθαριότητας, σε συνεργασία με τη Δημοτική Αστυνομία και απόσπασμα ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. χωρισμένοι σε τρία διαφορετικά κλιμάκια διενήργησαν ταυτόχρονο έλεγχο και κατασχέσεις τραπεζοκαθισμάτων σε τρεις επιβαρημένες περιοχές του κέντρου της πόλης, στη Λεωφόρο Νίκης και  στους άξονες των οδών Βενιζέλου-Ίωνος Δραγούμη και Μητροπόλεως-Καρόλου Ντηλ. 



Η αιφνιδιαστική έφοδος για τον έλεγχο τραπεζοκαθισμάτων ήταν η έκτη που διενεργήθηκε εντός 15ημέρου. Επανεξετάστηκαν καταστήματα που δεν συμμορφώθηκαν με τις υποδείξεις του Δήμου Θεσσαλονίκης στις προηγούμενης εξορμήσεις και διαπιστώθηκαν πέντε παραβάσεις για αυθαίρετη χρήση του κοινόχρηστου χώρου και παραβίαση του ωραρίου λειτουργίας της άδειας μουσικής.
Σε όλες τις περιπτώσεις κατασχέθηκαν τα τραπεζοκαθίσματα (τραπέζια, καρέκλες, σκαμπό και σταντ) που διαπιστώθηκε ότι βρισκόταν εκτός του χώρου που ορίζει η σχετική άδεια του καταστήματος.   
Να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης εκφράζοντας τις θέσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης επανειλημμένα έχει ζητήσει από όλους τους εμπλεκόμενους επιχειρηματίες να κατανοήσουν το πρόβλημα και να τηρούν τους κανόνες που αφορούν τα τραπεζοκαθίσματα προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή και ασφαλής διέλευση του κοινού (πεζούς, ΑμεΑ, γονείς με παιδάκια στα καρότσια κλπ) από τους κοινόχρηστους χώρους. 



«Η Δημοτική Αρχή θα βάλει τέλος σε τέτοιου είδους νοοτροπίες και πρακτικές. Οι ιδιοκτήτες Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος οφείλουν να καταλάβουν ότι δεν είναι δυνατόν να παρακωλύεται  η ελεύθερη χρήση-προσπέλαση των πεζοδρομίων από τραπεζοκαθίσματα ή από μόνιμα εμπόδια ή εγκαταστάσεις των καταστημάτων τους», δηλώνει ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Διαχείρισης Οικονομικών Πόρων, Χασδάι Καπόν, σημειώνοντας ότι οι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι κατασχέσεις των παράνομων τραπεζοκαθισμάτων θα συνεχιστούν προκείμενου να επικρατήσει η ευταξία και η ευνομία στην πόλη.