Ζήτημα έχει προκύψει από την υπογραφή σύμβασης 31,2 εκατ. ευρώ που είχε υπογράψει η προηγούμενη διοίκηση της ΕΡΤ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Τσάμπιονς Λιγκ Αν μεταδοθεί ο πρώτος αγώνας, θα επικυρώσει στην ουσία μια σύμβαση που είναι αντικείμενο εισαγγελικής έρευνας. >>>


H EΡΤ εξέδωσε μάλιστα ανακοίνωση, υπογεγραμμένη από τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ Α.Ε., Νίκο Σίμο, στην οποία αναφέρεται: «Το περιεχόμενο της υπογραφείσης, από την προηγούμενη διοίκηση, σύμβασης τελεί υπό εισαγγελική έρευνα, ως προς το τίμημα το οποίο συνεφωνήθη για μία τριετία μεταξύ της ΕΡΤ και της παραχωρούσης τα δικαιώματα μετάδοσης των εν λόγω αγώνων εταιρείας ΤΕΑΜ.

Ειδικότερα, δεδομένης της δυσχερούς οικονομικής κατάστασης στην οποία ευρίσκεται η χώρα, εκρίθη από τον αρμόδιο εισαγγελέα υπερβολικό το τίμημα αυτό, με κριτήριο τη διαφορά της προσφοράς που είχε προσφέρει ο δεύτερος, κατά σειράν, πλειοδότης. Υπό την έννοια αυτή η νέα διοίκηση έκρινε σκόπιμο για λόγους απόλυτης διαφάνειας και σύννομης συμπεριφοράς -εφ' όσον το ζήτημα βρίσκεται στα χέρια των εισαγγελικών αρχών που έχουν ασκήσει μάλιστα διώξεις- να μην προχωρήσει άμεσα σε οποιαδήποτε ενέργεια».
____________________________________________________________________
από το naftemporiki.gr