Η αποψινή βραδιά θα είναι από μόνη της Τέχνη. Το φεγγάρι είναι αυτό που θα έχει την τιμητική του. Αν ωστόσο θέλετε να … σιγοντάρετε την ομορφιά, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε… αναλυτικά:>>>


ΜΟΥΣΙΚΗ
  • Με μια ανοιχτή συναυλία από την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, κάτω από το ολόγιομο αυγουστιάτικο φεγγάρι, ανοίγει επίσημα απόψε η αυλαία των εκδηλώσεων που διοργανώνονται για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα του δήμου Θεσσαλονίκης και του «Θεσσαλονίκη 2012». Θα παρουσιαστούν 12 κορυφαία έργα του διεθνούς ρεπερτορίου. Την ορχήστρα διευθύνει ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Αλέξανδρος Μυράτ. Πλατεία Αριστοτέλους, 21.00.
  • Συνεχίζεται απόψε στη Ρωμαϊκή Αγορά Θεσσαλονίκης (οδός Ολύμπου) το τριήμερο Πικ Νικ Urban Festival 2012, ένα αστικό Πικ Νικ με συναυλίες και θερινό σινεμά, που συνοδεύει την τελευταία πανσέληνο του καλοκαιριού. Διοργανώνεται από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία Parenthesis, σε συνεργασία με το δήμο Θεσσαλονίκης και με την υποστήριξη της ΙΣΤ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και αποτελεί μέρος του κύκλου εκδηλώσεων «Μουσικές στα Μνημεία και τα Μουσεία της Θεσσαλονίκης» που διοργανώνει η αντιδημαρχία Πολιτισμού, Παιδείας, Τουρισμού Θεσσαλονίκης για δεύτερη χρονιά. Το αποψινό πρόγραμμα περιλαμβάνει: 19.00 (συναυλίες): Kid Galax. 21.15: (μικρού μήκους ταινία) «Ένα απλό σχέδιο» (Γιώργος Ηλιόπουλος, Ελλάδα, 2011). 21.30: (μεγάλου μήκους ταινία) «Manhattan» (Woody Allen, Η.Π.Α., 1979). Το εισιτήριο για κάθε ημέρα του φεστιβάλ κοστίζει 3 ευρώ.
  • Με μια συναυλία από το γυναικείο πολυφωνικό σύνολο οι STRINGLESS συμμετέχει το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης (ΑΜΘ) στον εορτασμό της Πανσελήνου 2012 και στις εκδηλώσεις του δήμου Θεσσαλονίκης «Μουσικές στα Μνημεία και τα Μουσεία της Πόλης». Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με το art café του μουσείου Terra Antiqua, στο αίθριο του ΑΜΘ (Μανώλη Ανδρόνικου 6). Ωρα 21.00. Είσοδος ελεύθερη.
  • "Ο Ανδρέας Καρακότας και το Plaza Ensemble ερμηνεύουν Μάνο Χατζιδάκι" απόψε στις 9, στο αίθριο του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού (Λεωφόρος Στρατού 2). Η εκδήλωση αποτελεί τη συμμετοχή του μουσείου στις εκδηλώσεις "Αυγουστιάτικη Πανσέληνος 2012" και «Μουσικές στα Μνημεία και τα Μουσεία της Πόλης» του δήμου Θεσσαλονίκης. Είσοδος ελεύθερη
  • Ροκ συγκροτήματα περιλαμβάνει το αποψινό μενού των εκδηλώσεων «Μουσικό φεγγάρι, με το φεγγάρι αγκαλιά στα κάστρα» που διοργανώνει η 3η δημοτική κοινότητα στον Πύργο Τριγωνίου (Επταπυργίου 140, Κάστρα, Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης), με την ευκαιρία της αυγουστιάτικης πανσελήνου. Ώρα έναρξης 20:30. Είσοδος δωρεάν.
  • Συναυλία με τις Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή προτείνει για απόψε η Μονή Λαζαριστών (Κολοκοτρώνη 21, Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης). Έναρξη 9.30μμ. Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ (προπώληση), 15 ευρώ (ταμείο) και 12 ευρώ το φοιτητικό-μαθητικό.
  • Μια ολοήμερη γιορτή με περισσότερες από 12 ώρες μουσικής, παράλληλες δράσεις και εκατοντάδες συμμετέχοντες, υπόσχεται για σήμερα το UPNLOUD Web Radio που παρουσιάζει το UPNLOUD FESTIVAL 2012, στον προαύλιο χώρο της αποθήκης 7 του λιμανιού της Θεσσαλονίκης (Ναυάρχου Βότση 4). Οι πόρτες ανοίγουν στις 12 το μεσημέρι. Τιμή εισόδου: 15€ - 17€ (προπώληση), 22€ (ταμείο)
  • Το ντουέτο Swing till you drop (Γιάννης Βακαλούδης – κιθάρα, Χρήστος Κοσίδης – βιολί) θα κρατήσει απόψε παρέα στους θαμώνες του Spitimou.Groundfloor (Φράγκων 3, Θεσσαλονίκη). Ώρα 23.00. Τιμή ανάλογα με την κατανάλωση.
ΘΕΑΤΡΟ
  • Το «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» του Σαίξπηρ, ειδικά διασκευασμένο για τα παιδιά από τον σκηνοθέτη Δημήτρη Αδάμη, παρουσιάζεται απόψε για δεύτερη και τελευταία μέρα στη Θεσσαλονίκη και το θέατρο Κήπου. Ώρα: 21.00. Τιμή εισόδου 10€.
  • Τελευταία παράσταση απόψε και για την επιθεώρηση «Έλα απόψε στου… Μελά» που παρουσίασε το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, σε συνεργασία με τον δήμο Παύλου Μελά, στο πλαίσιο της «Θερινής Σκηνής». Πρόκειται για μια πρωτότυπη σύνθεση επιθεωρησιακών κειμένων και τραγουδιών που σφράγισαν την πορεία αυτού του γνήσια ελληνικού και λαϊκού θεατρικού είδους, που παρουσιάστηκε σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλατζόπουλου. Η ιστορική έρευνα και η επιλογή των κειμένων και των τραγουδιών έγιναν από τον Ιάσονα Τριανταφυλλίδη. Πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά. Ώρα 21.00. Γενική είσοδος: 10€
  • Mουσική πρόζα με την Queen Graciela Taliateli για τελευταία νύχτα απόψε στη Βαλαωρίτου (μπουάτ Show what, Βαλαωρίτου 19). Ώρα έναρξης 22.00. Διάρκεια παράστασης 90 λεπτά. Τιμή εισόδου 8€ με μπύρα.
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
  • Ολοκληρώνεται απόψε το αφιέρωμα στον Γαλλικό Κινηματογράφο που διοργάνωσαν το Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης και η ΣΟΥΡΩΤΗ σε συνεργασία με τη Γαλλική Πρεσβεία στην Ελλάδα και το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, στην πλατεία της Θέρμης. Ώρα έναρξης: 20.30. Είσοδος ελεύθερη
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
  • H έκθεση «It’s the Political Economy, Stupid» έως τις 30 Σεπτεμβρίου στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης (Αποθήκη B1, λιμάνι). Καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο μέσα από τη δουλειά τους σχολιάζουν τα τελευταία 30 χρόνια της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης, των ιδιωτικοποιήσεων, των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, των αποκρατικοποιημένων αγορών. Ώρες λειτουργίας: Τρίτη-Σάββατο 10.00-18.00.
  • Η Έκθεση Φωτογραφίας ΉR E MO, στη Γκαλερί Λώρα Νικολάου(Τσιμισκή 52, Θεσσαλονίκη, τηλέφωνο: 2310-240416), έως και 05-09-2012, τις ώρες και μέρες: Τρ., Πε., Πα: 12.00-20.00, Τε., Σα.:12.00-15.00. Είσοδος ελεύθερη.
  • Η Κεντρική Βιβλιοθήκη του Α.Π.Θ. και η Επιτροπή Εποπτείας Πανεπιστημιακών Βιβλιοθηκών σε συνεργασία με το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού διοργανώνουν έκθεση με τίτλο «Περιήγηση στην Ανατολική Μεσόγειο μέσα από τη Συλλογή Τρικόγλου». Ως τις 8 Σεπτεμβρίου 2012, από τις 9 το πρωί ως τις 4 το απόγευμα. Στο αμφιθέατρο του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού. Είσοδος Ελεύθερη.
  • Αναδρομική Έκθεση του Γιώργου Τσακίρη, στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (στους χώρους της ΔΕΘ, παλιό περίπτερο ΔΕΗ), ως τις 16 Σεπτεμβρίου. Μέρες και ώρες λειτουργίας της Έκθεσης: Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή-Σάββατο: 10.00-18.00, Τετάρτη: 10.00-22.00, Κυριακή 11:00-15:00. Είσοδος 2 και 4 €.
  • Έκθεση για «Τα κινήματα της ρωσικής πρωτοπορίας - Έργα από τη συλλογή Κωστάκη. Αφιέρωμα στην Πρωτοπορία της Πετρούπολης», στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (στους χώρους της Μονής Λαζαριστών, Κολοκοτρώνη 21 Σταυρούπολη), ως τις 2 Σεπτεμβρίου 2012. Ώρες και μέρες λειτουργίας: Τρίτη-Κυριακή: 10:00-18:00. Τιμή Εισόδου 3€, 1,5€ (μειωμένο), 1€(ομαδικό).
  • Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεκμηρίωσης και Προστασίας Πολιτιστικών Αγαθών του ΥΠΠΟΤ οργανώνουν περιοδική έκθεση με τίτλο: "Αρχαιοκαπηλία Τέλος". Ως τις 30 Σεπτεμβρίου. Στο Αρχαιολογικό Μουσείο. Ώρες και μέρες έκθεσης: Δευτέρα - Κυριακή: 9:00 - 16:00. Τιμή Εισόδου 6€, 3€ (μειωμένο) Ενιαίο: 8€, 4€ (μειωμένο).