Τη δυνατότητα να πληρώσουν όλες τις υποχρεώσεις προς το Δημόσιο μέσω πιστωτικών καρτών προσφέρουν οι τράπεζες.  >>> 



 
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν μέσω χρέωσης στην πιστωτική τους κάρτα να αποπληρώσουν τον φόρο εισοδήματος, τον ΕΤΑΚ, τον ΦΠΑ, την περαίωση, έκτακτες εισφορές κλπ.

Η Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε την Τρίτη, ότι διευκολύνει τους πελάτες-κατόχους των πιστωτικών της καρτών στην ομαλή εκπλήρωση των φορολογικών τους υποχρεώσεων, λαμβάνοντας υπόψιν τις οικονομικές συνθήκες και την ανάγκη ρευστότητας των νοικοκυριών.

Η τράπεζα παρέχει τη δυνατότητα στους πελάτες της να πληρώνουν τις οφειλές του δημοσίου με χρέωση της πιστωτικής τους κάρτας σε 9 ισόποσες άτοκες μηνιαίες δόσεις. Για παράδειγμα, εάν το υπουργείο Οικονομικών παρέχει τη δυνατότητα πληρωμής της οφειλής σε 3 δόσεις, ο πελάτης της τράπεζας μπορεί να χρεώσει σε 9 δόσεις στην κάρτα του κάθε μία από τις 3 δόσεις.

Η Eurobank και η Alpha Bank δίνουν τη δυνατότητα στους πελάτες τους να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους σε 6 άτοκες δόσεις, διατηρώντας παράλληλα το όφελος της έκπτωσης που προσφέρει το Δημόσιο στις εφάπαξ πληρωμές.

Μεγαλύτερο χρόνο αποπληρωμής προσφέρει η Τράπεζα Πειραιώς που δίνει τη δυνατότητα εξόφλησης των οφειλών προς το Δημόσιο μέσω των πιστωτικών της καρτών επιλέγοντας εξόφληση έως και 12 δόσεις, επωφελούμενης και της έκπτωσης από το Δημόσιο, όπου αυτή προβλέπεται. Οσοι δεν έχουν πιστωτική κάρτα και επιθυμούν να εκδώσουν θα πρέπει να πληρούν τα κριτήρια πιστοδοτήσεως που ακολουθεί η κάθε τράπεζα.