Σήμερα οδηγείται στον ανακριτή για να απολογηθεί ο  21χρονος Πακιστανός, ο οποίος ομολόγησε με ωμότητα τη βίαιη επίθεση κατά της 15χρονης στις 22 Ιουλίου, στη Χρυσή Ακτή της Πάρου. >>>

Μετά την αποτρόπαια πράξη του, «ο δράκος της Πάρου» σχεδίαζε να εγκαταλείψει τη χώρα «δημοσία δαπάνη» στο πλαίσιο του προγράμματος εθελοντικού επαναπατρισμού, ενώ η πτήση του ήταν προγραμματισμένη για την Τετάρτη. Είχε απευθυνθεί στην πρεσβεία της χώρας του προκειμένου να ετοιμαστούν τα χαρτιά του και να επιστρέψει εθελοντικά στο Καράτσι.
Τα σχέδιά του, όμως, άλλαξαν, όταν εντοπίστηκε από την αστυνομία. Την Κυριακή οδηγήθηκε στον εισαγγελέα της Σύρου, από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη. Εις βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση από άτομο με πλήρη ψυχική ηρεμία, για βιασμό, και ληστεία με ιδιαίτερα σκληρότητα κατά προσώπου.
Η άτυχη κοπέλα εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Αττικό νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση.
Ο συνήγορος της οικογένειας του θύματος, Δ. Κουσιουρής, ευχαρίστησε όλους τους Έλληνες «από την πρώτη στιγμή μας συμπαραστέκονται με κάθε τρόπο, αλλά και όλους όσους ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των Αρχών, με τις πληροφορίες τους συνέβαλαν στον εντοπισμό και σύλληψη του δράστη, καθώς επίσης και τα ΜΜΕ για την διακριτικότητα με την οποία καλύπτουν δημοσιογραφικά το θέμα».

Το χρονικό της εξιχνίασης
Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε, κατά τα φαινόμενα, να ξετυλίγεται μετά την κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς επιχειρηματίας του νησιού, ο οποίος αποκάλυψε ότι λίγες ημέρες μετά το συμβάν στην παραλία της Χρυσής Ακτής, με θύμα τη 15χρονη, ένας νεαρός αλλοδαπός που εργαζόταν εκεί έφυγε αιφνιδιαστικά από το νησί. Επρόκειτο για τον 21χρονο Πακιστανό, ο οποίος χθες το μεσημέρι κρατούνταν και ανακρινόταν στα γραφεία του τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας, στον 11ο όροφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής. Αναλυτικότερα, ο 21χρονος απασχολούνταν σε ξενοδοχειακή μονάδα που λειτουργεί σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων από το σημείο της επίθεσης. Εξι μέρες μετά την επίθεση στην ανήλικη, ο αλλοδαπός ενημέρωσε τον εργοδότη του ότι έπρεπε να αποχωρήσει εκτάκτως από το νησί διότι ένα συγγενικό του πρόσωπο, και συγκεκριμένα ο ξάδελφός του, εμφάνισε σοβαρό πρόβλημα υγείας και έπρεπε να τον επισκεφθεί. Ζήτησε να πληρωθεί τα οφειλόμενα και αναχώρησε για την Αθήνα.
Η κίνησή του αυτή κρίθηκε ύποπτη από τους αστυνομικούς, οι οποίοι στο μεταξύ λάμβαναν καταθέσεις από όσους εργάζονταν ή και διέμεναν στην περιοχή.
Με «οδηγό» την κατάθεση του ξενοδόχου, αστυνομικοί αναζήτησαν και εντόπισαν το κατάλυμα του αλλοδαπού, όπου φέρεται να διέμενε μαζί με μερικούς ακόμα ομοεθνείς του. Από προσωπικά αντικείμενα που ο 21χρονος είχε αφήσει στο σημείο, ανιχνεύτηκε το γενετικό του αποτύπωμα, το οποίο συσχετίστηκε με αυτό του δράστη της επίθεσης.

Ο δράστης της Πάρου καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού
Στα κρατητήρια του αστυνομικού τμήματος της Σύρου, παρέμειναν τη νύχτα ένας ειδικός φρουρός, ο σκοπός των κρατητηρίων κι ένας «ντελιβεράς».
Σύμφωνα με πληροφορίες κατηγορούνται από τον 21χρονο Πακιστανό, ο οποίος φέρεται ως ο δράστης της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος της 15χρονης στην Πάρο, πως τον χτύπησαν την ώρα που του πήγαιναν φαγητό στο κελί.
Ο αξιωματικός υπηρεσίας του τμήματος Ασφαλείας αμέσως σχημάτισε δικογραφία μετά την καταγγελία και οδήγησε σε χώρο κράτησης τους καταγγελλόμενους.
Πάντως, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αναμένεται με το πλοίο της γραμμής ιατροδικαστής από την Αθήνα ώστε να εξετάσει τον κατηγορούμενο για την φρικιαστική κακοποίηση της 15χρονης Μυρτώς και ν' αποφανθεί εάν έχει πέσει θύμα κακοποίησης και αστυνομικής αυθαιρεσίας. Ο Πακιστανός φέρεται επίσης να υποστηρίζει ότι χτυπήθηκε από αστυνομικούς και στο πλοίο κατά τη μεταφορά του από τον Πειραιά στη Σύρο, όπου οδηγήθηκε για ν' απολογηθεί στον εισαγγελέα.