Μαίνεται η δασική πυρκαγιά στην Αρκαδία, μεταξύ των περιοχών Ανεμοδούρι και Ραψαμάτη, που ξεκίνησε την Τρίτη. Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, συνεπικουρούμενες από ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη.  >>>


 
Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου, Ντίνα Νικολάκου, οι καιρικές συνθήκες έχουν βελτιωθεί και δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Χθες, κατά την διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης, τραυματίστηκαν έξι άνθρωποι ενώ εκκενώθηκαν τα χωριά Ρούτση, Βουτσαράς, Καμαρίτσα και Σουλάρι.

Ταυτόχρονα, πυρκαγιά εκδηώθηκε σε χαμηλή βλάστηση στη συμβολή της Λεωφόρου Μαραθώνος και Ανατολής στο Πικέρμι Αττικής. Στην περιοχή επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκονται φωτιές σε πευκοδάσος στη θέση Σολωμού Κορινθίας και στον Όλυμπο, στη θέση Παπά Αλώνι.

Στην Κορινθία επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 12 οχήματα και τρία αεροσκάφη ενώ λόγω της πυρκαγιάς έχει διακοπεί η κίνηση στην νέα εθνική οδό Κορίνθου - Τρίπολης (στο ύψος Σολωμού). Η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται μέσω της παλαιάς εθνικής οδού.

Εν τω μεταξύ, υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά στα Κύθηρα, με τον δήμαρχο του νησιού, Θεόδωρο Κουκούλη, να αποδίδει την φωτιά που εκδηλώθηκε στη δυτική πλευρά της χώρας των Κυθήρων σε αμέλεια.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε και η πυρκαγιά στην περιοχή Ανάβρα Μαγνησίας.