Βυθισμένες στο σκοτάδι εξακολουθούν να παραμένουν πολλές περιοχές στη Θεσσαλονίκη.  >>> 
 
 
Τριτοκοσμική εικόνα παρουσιάζει το βράδυ ακόμη και η πιο κεντρική οδός της πόλης, η οδός Τσιμισκή, η οποία σε ορισμένα τμήματά της φωτίζεται μόνο από το φως των βιτρινών, αφού φωτιστικοί ιστοί μπορεί να υπάρχουν, δεν έχουν όμως λάμπες!

Εδώ και ενάμιση χρόνο, στο δήμο Θεσσαλονίκης δεν έχουν καταφέρει να προμηθευτούν ηλεκτρολογικό υλικό, με αποτέλεσμα το πρόβλημα να είναι εξαιρετικά έντονο σε περιοχές περιφερειακά του κέντρου, στις οποίες τίθεται πλέον και θέμα ασφάλειας. Ξηροκρήνη, Σιδηροδρομικός Σταθμός, Κηφισιά, Νέα Ελβετία, αλλά και κεντρικοί δρόμοι στην Τούμπα αντιμετωπίζουν ανάλογο πρόβλημα, με τα παράπονα να είναι ιδιαίτερα έντονα.

Οι υπάλληλοι του δήμου προσπαθούν σύμφωνα με το agelioforos.gr με... αλχημείες να ξεπεράσουν τα πιο σοβαρά προβλήματα, «δανειζόμενοι» λαμπτήρες από πιο φωτεινές περιοχές, τους οποίους στη συνέχεια χρησιμοποιούν για να δώσουν φως σε περισσότερο προβληματικά σημεία της πόλης.

Πριν από μερικούς μήνες, κατά τη διάρκεια σχετικής συζήτησης, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Θεσσαλονίκης, Χασδάι Καπόν, είχε κάνει λόγο για κακογραμμένα, κατά κάποιο τρόπο, κείμενα διακηρύξεων, ενώ είχε επισημάνει ότι ο δήμος έχει καταστεί αναξιόπιστος στους προμηθευτές του.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο παρελθόν έγιναν τουλάχιστον έξι διαγωνισμοί για την προμήθεια λαμπτήρων, ηλεκτρικού και ηλεκτρολογικού υλικού, οι οποίοι κηρύχθηκαν άγονοι, αφού κανένας προμηθευτής δεν επιδείκνυε ενδιαφέρον.

Ετσι, εκτός από λαμπτήρες, ο δήμος θα πρέπει να προμηθευτεί και άλλου τύπου ηλεκτρολογικό υλικό, όπως καλώδια, διακόπτες αλλά και δείκτες, αφού κάποιες περιοχές μένουν χωρίς φως όχι λόγω καμένων λαμπτήρων, αλλά λόγω έλλειψης δεικτών.