Ομαλά εξελίσσεται η έξοδος όσων αποφάσισαν, έστω και την τελευταία στιγμή, να εγκαταλείψουν τα  αστικά κέντρα ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου. >>>

Η κίνηση σε λιμάνια, αεροδρόμια, και εθνικά οδικά δίκτυα εξελίσσεται από το πρωί ομαλά , ενώ επί ποδός βρίσκεται η Τροχαία, η οποία έχει προχωρήσει στην λήψη έκτακτων μέτρων στο εθνικό δίκτυο. 
Αυξημένη είναι η κίνηση στην επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης - Νέων Μουδανιών και Θεσσαλονίκης - Επανομής, ειδικά από εκδρομείς που αποφάσισαν να αναζητήσουν λίγη δροσιά στις κοντινές ακτές, την τελευταία στιγμή.
Αυξημένη, αλλά χωρίς προβλήματα, είναι η κίνηση και στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Αθήνας, κυρίως στα διόδια των Νέων Μαλγάρων και στο κομμάτι του νομού Πιερίας.
Πολλά τα αυτοκίνητα -επίσης χωρίς προβλήματα- και στην Εγνατία οδό (κυρίως προς Καβάλα, με λιγότερα οχήματα να κατευθύνονται προς Βέροια και δυτική Μακεδονία). Χωρίς ουρές γίνεται η εξυπηρέτηση των οχημάτων στα διόδια Προφήτη Λαγκαδά.
Γεμάτα αναχωρούν τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ από τον σταθμό "Μακεδονία", αλλά δεν έχει χρειαστεί, ως τώρα, να προστεθούν δρομολόγια. Ακόμη μεγαλύτερη η κίνηση στα ΚΤΕΛ του νομού Χαλκιδικής.
Το τετραήμερο του Δεκαπενταύγουστου, η πληρότητα στα περισσότερα δρομολόγια πλοίων άγγιξε το 100%. Συνολικά από την 1 Αυγούστου, μέχρι την περασμένη Παρασκευή είχαν αναχωρήσει από το λιμάνι του Πειραιά 363.794 επιβάτες, ενώ πέρυσι όλο τον Αύγουστο διακινήθηκαν από τον Πειραιά 928.948 επιβάτες, από τη Ραφήνα 160.749 και από το Λαύριο 22.030.
Υπενθυμίζεται ότι στο 14541 του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά, υπάρχει όλο το 24ωρο προαναγγελία των αναχωρήσεων και των αφίξεων των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, του Λαυρίου και της Ραφήνας.