Έως 11 μονάδες έχει πέσει η δημοτικότητα του Ολάντ, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις στη Γαλλία. >>>


Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ipsos που δημοσιεύει η εφημερίδα Le Parisien, σε μέτρηση που έγινε τον Αύγουστο, οι Γάλλοι πολίτες που δηλώνουν ικανοποιημένοι από τον Φρανσουά Ολάντ είναι 44% έναντι 55% που ήταν τον Ιούλιο.

"Χαμένος" είναι και ο πρωθυπουργός Ερο, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, του οποίου η δημοτικότητα έπεσε κατά 9 μονάδες.

Το 46% των Γάλλων απαντά πως είναι ικανοποιημένος από το έργο του πρωθυπουργού τον Αύγουστο έναντι 55% πριν από έναν μήνα. Το 38% των πολιτών, σύμφωνα πάντα με τη δημοσκόπηση, δηλώνουν ότι είναι μάλλον ικανοποιημένοι από τον Ολάντ, μειωμένο ποσοστό κατά 8%, και 6% πολύ ικανοποιημένοι, με μειωμένο ποσοστό 3%.

Οι δυσαρεστημένοι πολίτες σύμφωνα με το megatv.com αγγίζουν το 47%, αυξάνοντας το ποσοστό από την προηγούμενη μέτρηση κατά 10%, ενώ το 9% δεν εκφράζει άποψη.

Παρόλο που το 81% των ψηφοφόρων της αριστεράς έχει θετική γνώμη για τον Ολάντ ωστόσο τον αμφισβητούν για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε το θέμα των Ρομά ενώ δέχεται πολλές επικρίσεις για αδράνεια στο θέμα της Συρίας.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ifop, η δημοτικότητα του Ολάντ υποχώρησε κατά δύο μονάδες τον Ιούλιο, στο 54% και του πρωθυπουργού του κατά 4%, στο 57%.