Ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος υποσχέθηκε ότι έως τις 4 Σεπτεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί η παράδοση των βιβλίων στα σχολεία. >>>


Παράλληλα, καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να λυθεί το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών, το οποίο αφορά 200.000 οικογένειες, αλλά και της θέρμανσης των σχολείων. Και τα δύο αυτά θέματα έχουν περάσει στην αρμοδιότητα των δήμων. Το υπουργείο Παιδείας, σημείωσε ο κ. Αρβανιτόπουλος, έχει συνεργασία με την περιφέρεια Αττικής, αλλά και το υπουργείο Εσωτερικών ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα.

Ο υπουργός Παιδείας ξεκαθάρισε ακόμη ότι η μεταρρύθμιση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα προχωρήσει, επισημαίνοντας πως όσοι έχουν την ευθύνη εφαρμογής του νόμου - πλαισίου «θα υποστούν τις συνέπειες εάν δεν τον εφαρμόσουν».

Ως προς το θέμα της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, ο κ. Αρβανιτόπουλος ανακοίνωσε τη σύσταση επιτροπής εμπειρογνωμόνων η οποία θα εξετάσει τη διεθνή πρακτική και θα καταθέσει τις σχετικές προτάσεις έως τα τέλη του Σεπτεμβρίου.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, την αύξηση του ωραρίου διδασκαλίας, ο κ. Αρβανιτόπουλος σημείωσε ότι θα υπάρξει συνολική μελέτη για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν για το ακαδημαϊκό έτος 2013-14.