Κορυφαία συνεργασία για το Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου του Κιλκίς

kouklotheatro_kilkis_SUWON_20120801_01

Πρωτόκολλο συνεργασίας υπεγράφη στις 25 Ιουλίου, στην πόλη Sowon της  Νότιας Κορέας, ανάμεσα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας του Κιλκίς και το Gyeonggi Suwon Puppet Festival. >>>

Το πρωτόκολλο υπογράφηκε από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Διεθνούς Φεστιβάλ του Κιλκίς, Juanjo Corrales ο οποίος προσκλήθηκε στη Sowan κατά τη διάρκεια της φετινής διοργάνωσης, στην οποία συμμετείχε και η ελληνική ομάδα κουκλοθεάτρου «Αντάμα Πανταχού» σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία.

Με αυτήν την ενέργεια που αποσκοπεί στην αμοιβαία προβολή των πολιτισμών των δύο χωρών μέσω της τέχνης του κουκλοθεάτρου, η διοργάνωση του Κιλκίς συνεχίζει την εξωστρεφή της πορεία και επιχειρεί ένα πρώτο σημαντικό βήμα προς τις χώρες της Ανατολής.

Σύμφωνα με τα βασικά σημεία της συνεργασίας, τα φεστιβάλ του Κιλκίς και της Suwon θα ανταλλάσσουν ιδέες, πληροφορίες και ανθρώπινο δυναμικό, θα φιλοξενούν τις αμοιβαίες επισκέψεις μελών των φεστιβάλ, θα διευκολύνουν τις μετακινήσεις των καλλιτεχνών των δύο χωρών, στο πλαίσιο του κοινού στόχου της διάδοσης της τέχνης του κουκλοθεάτρου. Στην ίδια προσπάθεια συμμετέχουν ακόμη δυο φεστιβάλ κουκλοθεάτρου της Νότιας Κορέας, το International Puppet Festival of Chuncheon και το World Marionnette Music Festival of Chilgok.

«Σε μια εποχή κρίσης, όπως αυτή που βιώνουμε σήμερα, είναι πολύ σημαντικό να προβάλουμε το δυναμισμό, την καλλιτεχνική παράγωγή μας εκτός των ελληνικών συνόρων. Η συνεργασία αυτή είναι μία δυναμική απάντηση στην πολιτιστική απελπισία των καιρών μας, καθώς προσφέρει διέξοδο και βήμα στη δημιουργικότητα» δήλωσε με αυτήν την ευκαιρία, ο κ. Corrales.

Η επίσημη ενεργοποίηση της συμφωνίας θα γίνει στο Κιλκίς, κατά τη διάρκεια της 14ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας, παρουσία των διοργανωτών των φεστιβάλ της Νότιας Κορέας.

Αξίζει να σημειωθεί, πως αντίστοιχα πρωτόκολλα έχουν υπογραφεί από το Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας του Κιλκίς με τα Φεστιβάλ των: Κέιπ Τάουν (Ν. Αφρική), Μπιλμπάο (Ισπανία), Σόφια (Βουλγαρία), Πινερόλλο (Ιταλία), Πόρτο (Πορτογαλία) και Λατσιών (Κύπρος).

Σχόλια