Σε ιδιώτη εργολάβο αναθέτει η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης τη συντήρηση του φωτισμού της πόλης. Αυτό καταγγέλλει η δημοτική παράταξη "Λαϊκή Συσπείρωση" (σ.σ. του ΚΚΕ). >>>

Μάλιστα, ο "Ριζοσπάστης", αναφέρει χαρακτηριστικά: "Αφού βύθισε περιοχές της πόλης στο σκοτάδι για κάποιους μήνες, έρχεται τώρα η διοίκηση του Γ. Μπουτάρη να ανακοινώσει την ιδιωτικοποίηση και αυτής της υπηρεσίας. Είχε προηγηθεί η ιδιωτικοποίηση της συντήρησης και επισκευής των απορριμματοφόρων του δήμου".
«Οταν οι δημότες της πόλης βλέπουν κάποια καθυστέρηση ή έλλειψη του δήμου, ας μην κατηγορούν την ανικανότητά του. Επίκειται ιδιωτικοποίηση - ξεπούλημα, μυρίζει μπίζνες η υπόθεση», υπογραμμίζουν οι κομμουνιστές δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Σ. Ζαριανόπουλος και Μ. Κωνσταντινίδης.
Σε σχετική ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι «ξεπούλημα και μπίζνες μυρίζει και το χριστιανικότατο αίσθημα αλληλεγγύης που έχει κατακλύσει διάφορους επιχειρηματίες και έχουν βαλθεί να σώσουν το Δήμο Θεσσαλονίκης από τα δεινά του, με το "αζημίωτο"». 
Στο σημείο αυτό οι δημοτικοί σύμβουλοι υπενθυμίζουν ότι προσφορά αθηναϊκής εταιρείας για συντήρηση των απορριμματοφόρων κατέληξε στο διαγωνισμό που κέρδισε η ίδια. 
Στο μεταξύ, άλλη εταιρεία προσφέρει δωρεάν και για δύο μήνες τέσσερα απορριμματοφόρα στο Δήμο Θεσσαλονίκης. «Προφανώς έχει ακούσει τις διαβεβαιώσεις του κ. Μπουτάρη ότι και η αποκομιδή των σκουπιδιών θα δοθεί σε ιδιώτες και κάποιοι λένε να πάρουν θέση», τονίζεται στην ανακοίνωση. Και καταλήγει: «Τρικομματική κυβέρνηση στην Αθήνα, Γ. Μπουτάρης στη Θεσσαλονίκη, δεν θα αφήσουν τίποτα όρθιο αν δεν τους σταματήσουν οι εργαζόμενοι και ο λαός».

Απελπιστική η κατάσταση στους δρόμους
Την ίδια στιγμή, πάντως, η κατάσταση στους δρόμους είναι απελπιστική. Ειδικά η περιφερειακή οδός της Θεσσαλονίκης είναι ένας δρόμος - παγίδα, με τους κόμβους της Τριανδρίας και της Τούμπας να είναι θεοσκότεινοι και τα φώτα στο τούνελ στα Κωνσταντινουπολίτικα μονίμως σβηστά. Μάλιστα, όποιος οδηγός "βγαίνει" από το τούνελ με κατεύθυνση τα ανατολικά "πέφτει" στο... απόλυτο σκοτάδι! Οι επόμενοι εν λειτουργία φανοστάτες βρίσκονται στη διασταύρωση για... Ελαιώνες και Πυλαία!
Απαράδεκτη είναι και η συντήρηση του δρόμου. Μπάρες σε μήκος πολλών μέτρων είναι κατεστραμμένες και βρίσκονται εκεί μάλλον ως θανατηφόρες παγίδες, παρά για να σώσουν ζωές. 
Αλλά και τα οδοστρώματα, στα περισσότερα σημεία, είναι κατεστραμμένα. Ειδικά στην λεωφόρο Στρατού, σε απόσταση... αναπνοής από το δημαρχείο, το οδόστρωμα έχει υποχωρήσει σε πολλά σημεία.
Όσο για την κατάσταση των ποδηλατοδρόμων, περιγράφεται με μια λέξη: Τραγική. Οι ειδικές σημάνσεις έχουν σβήσει, τους χρησιμοποιούν κατά κόρον οι ιδιοκτήτες μοτοσικλετών και παρκάρουν ανενόχλητοι άπαντες: Από τους ιδιοκτήτες Ι.Χ. επιβατηγών αυτοκινήτων ως τα φορτηγάκια των μεταφορών καταστημάτων...