Επίσκεψη στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου πραγματοποίησε σήμερα ο υπουργός Επενδύσεων της Περιφέρειας Χαρτούμ του Σουδάν, Οσάμα Φαϊσάλ. Συναντήθηκε με το δήμαρχο Στάθη Λαφαζανίδη. >>>

Διαβάζουμε στο σχετικό δελτίο Τύπου πως “στόχος  της πρώτης αυτής επίσκεψης ήταν η ανάπτυξη συνεργασίας και η  προσέλκυση ελληνικών επενδύσεων στην περιφέρεια Χαρτούμ του Σουδάν καθώς, όπως τονίστηκε, η ελληνική επιχειρηματική παρουσία στην περιοχή υπήρξε ιδιαίτερα σημαντική τις προηγούμενες δεκαετίες, έχοντας δημιουργήσει άριστες εντυπώσεις στους κρατικούς αξιωματούχους της Επαρχίας”. Και, πράγματι, αναρωτιόμαστε ποιοι είναι αυτοί οι επενδυτές του Ευόσμου που θα σπεύσουν στο Χαρτούμ να βάλουν τα χρήματά τους.

Πάντως, ο υπουργός Επενδύσεων του Χαρτούμ φαίνεται να πιστεύει πως η ανάπτυξη κρύβεται στο Κορδελιό, αφού στις δηλώσεις του αναφέρθηκε στην οικονομική κατάσταση της χώρας του, υπογραμμίζοντας πως αποτελεί την πέμπτη αναπτυσσόμενη οικονομία παγκοσμίως. Τόνισε πως ο ορυκτός πλούτος, η γεωργία, η κτηνοτροφία και οι πρώτες ύλες που διαθέτει την καθιστούν ιδιαίτερα ελκυστική για την ανάπτυξη ξένων επενδύσεων.

Το ίδιο δελτίο Τύπου μας ενημερώνει ότι ο  δήμαρχος Στ. Λαφαζανίδης “εξέφρασε το έντονο ενδιαφέρον του δήμου για τη στήριξη πρωτοβουλιών και δράσεων προς την κατεύθυνση ενίσχυσης και ενθάρρυνσης των ελληνικών επενδύσεων στην περιοχή του Χαρτούμ”.

Περιμένουμε, πλέον, να δούμε τις πρωτοβουλίες των επενδυτών του Ευόσμου να σπεύσουν να αναπτυχθούν στο Χαρτούμ και τον δήμαρχο να τους στηρίζει…