Σταδιακά θα περάσει στα χέρια του Ιβάν Σαββίδη η διοίκηση του ΠΑΟΚ, ύστερα από τη χθεσινή συμφωνία για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ. >>> 



Ο ομογενής επιχειρηματίας θα αφήσει το σημερινό Δ.Σ. με επικεφαλής τον Ζήση Βρύζα να ολοκληρώσει τη θητεία του μέχρι τα μέσα του Νοεμβρίου, έχοντας όμως στις τάξεις του συλλόγου ένα πρόσωπο της επιλογής του.

Στη Θεσσαλονίκη θα παραμείνει η Μαρία Γκοντσάρεβα, η οικονομική σύμβουλος του Σαββίδη, που είχε πρωταγωνιστικό ρόλο και στις διαπραγματεύσεις των τελευταίων ημερών.

Εκείνη θα έχει «ανοιχτή γραμμή» με τη Ρωσία, ώστε να παίρνει κατευθύνσεις για τις επόμενες κινήσεις που χρειάζεται να γίνουν στην διοίκηση. Αυτή τη στιγμή προτεραιότητα για την πλευρά Σαββίδη είναι να λυθεί το ζήτημα των χρεών προς το Δημόσιο και ήδη έχουν υπάρξει κάποιες πρώτες επαφές.

Εν τω μεταξύ, ολοκληρώθηκε το τυπικό μέρος της παραχώρησης του 51% με την υπογραφή συμφωνητικού των μελών διοικήσεων Ζαγοράκη (Βιολίδης, Μηλιορίδης, Ποικιλίδης, Πουρλιοτόπουλος) και του ιδίου του πρώην προέδρου για την παραχώρησή τους στον Σαββίδη των μετοχών Γούμενου που τους είχαν παραχωρηθεί από την προηγούμενη διοίκηση.

Άλλωστε, από αργά χθες το βράδυ στα ταμεία της ΠΑΕ βρίσκονται τα 9,952 εκατ. ευρώ που απαιτούνται για να τελειώσει και αυτό το θέμα και η ΠΑΕ έχει περάσει στα χέρια του Σαββίδη, όμως εκείνος προτιμάει να περάσει σταδιακά στα χέρια του η διοίκηση.