Τη διάλυση και κατάργηση της Alzheimer Ελλάς, της Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Αλτσχάιμερ και Συγγενών Διαταραχών, καταγγέλλει σε επιστολή του στον υπουργό Υγείας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πρόνοιας Ανδρέα Λυκουρέντζο, ο αναπληρωτής περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Διονύσης Ψωμιάδης. >>>

Ο κ. Ψωμιάδης, αφού εξαίρει το έργο της Alzheimer Ελλάς, η οποία παρέχει δωρεάν υπηρεσίες σε ασθενείς με άνοια και στις οικογένειές τους, αναρωτιέται «με ποια λογική μπορεί να αποφασιστεί η κατ’ ουσίαν διάλυση ενός υγιούς φορέα που η δράση του έχει αναγνωριστεί και χρησιμοποιείται ως παράδειγμα καλής πρακτικής από την Παγκόσμια Εταιρεία Νόσου Alzheimer».
Ο αναπληρωτής περιφερειάρχης ζητά από τον υπουργό να εξετάσει «επισταμένως την περίπτωση της Alzheimer Ελλάς και να μην προχωρήσει σε μια απόφαση που θα έχει δυσανάλογες κοινωνικές επιπτώσεις». 
«Δεν μπορεί από την προσπάθεια για την ολοκλήρωση του κράτους πρόνοιας, να έχουμε περάσει στην με κάθε τρόπο κατάλυσή του, χωρίς να λογαριάζουμε τις συνέπειες στην κοινωνία», καταλήγει στην επιστολή του ο κ. Δ. Ψωμιάδης.