Δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Μπαχρί Τανρικουλού στην κατηγορία των +80 κιλών στο Τάε Κβον Ντο, ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης.  >>> 



Ο δις αργυρός Ολυμπιονίκης, σε Αθήνα και Πεκίνο, ηττήθηκε με 7-3 και δεν πήρε απευθείας την πρόκριση στα προημιτελικά, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Πλέον θέλει ο αντίπαλος του, Τούρκος πρωταθλητής, να συνεχίσει την πορεία του προκειμένου να... παρασύρει και τον Έλληνα πρωταθλητή στα ρεπεσάζ.

Η πρώτη περίοδος ξεκίνησε αναγνωριστικά για τον σημαιοφόρο της Ελλάδας στο Λονδίνο που έδειχνε να «ζυγίζει» τον αντίπαλό του. Το ίδιο έκανε και ο Τούρκος με αποτέλεσμα αμφότεροι να χρεωθούν από μισό βαθμό ποινής.

Στην δεύτερη περίοδο ο Νικολαΐδης προηγήθηκε καθώς ο Τανρικουλού δέχθηκε δεύτερη παρατήρηση (1-0), όμως ανταπέδωσε γρήγορα με περιστροφική κίνηση που τον έφερε μπροστά με 1-2.

1-6 προηγήθηκε ο Τούρκος στην τρίτη περίοδο. Ο προπονητής του Έλληνα πρωταθλητή έκανε ένσταση για να του καταλογιστούν οι πόντοι για χτύπημα που έδωσε στον αντίπαλό του στο κεφάλι αλλά απορρίφθηκε. Ο Νικολαΐδης δεν μπόρεσε να περάσει στην αντεπίθεση με αποτέλεσμα να ηττηθεί με 7-3.