Παράταση θα δοθεί στη διαβούλευση για το θέμα του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων της Ευκαρπίας μετά την αποδοχή, εκ μέρους του Συνδέσμου ΟΤΑ Θεσσαλονίκης, σχετικού αιτήματος του δήμου Παύλου Μελά. >>>
Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του συνδέσμου, «ολοκληρώθηκε ένας μήνας πυκνής και έντονης διαβούλευσης για το θέμα του Σταθμού Μεταφόρτωσης, η κατασκευή του οποίου έχει διακοπεί εδώ και επτά μήνες στην Ευκαρπία».

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο, έγιναν επαφές με όλους τους συναρμόδιους και ενδιαφερόμενους, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται ο δήμος Παύλου Μελά, οι δήμαρχοι, τα κόμματα, οι αρμόδιοι υπουργοί, το Τεχνικό Επιμελητήριο, οι περιβαλλοντικές οργανώσεις, εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας και του δικτύου φορέων της δυτικής Θεσσαλονίκης. Για την ερχόμενη εβδομάδα έχουν προγραμματιστεί επαφές με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης.

Ωστόσο, μετά την αποδοχή του αιτήματος για παράταση της διαβούλευσης, ο Σύνδεσμος δεσμεύεται δημόσια όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες να ολοκληρωθούν στις 24 Αυγούστου. Μέχρι τότε υπολογίζεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί ο διάλογος με την δημοτική επιτροπή διαβούλευσης Παύλου Μελά και θα έχει ληφθεί σχετική απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο.