Σε απεργιακή κινητοποίηση, με το «καλημέρα» της νέας σχολικής χρονιάς, κατέρχονται οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ) κήρυξε 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου. >>>

Επίσης, στις 11 του ίδιου μήνα, ημέρα που θα πραγματοποιηθεί ο αγιασμός στα σχολεία, οι δάσκαλοι θα προχωρήσουν σε δίωρο συμβολικό αποκλεισμό των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα.
Στη διαμαρτυρία τους, οι εκπρόσωποι των δασκάλων προτάσσουν ως κυρίαρχο θέμα «την οικονομική εξαθλίωση και κυρίως των νέων εκπαιδευτικών, οι οποίοι υποχρεώνονται να ζήσουν κάτω από τα όρια στοιχειώδους διαβίωσης, με μισθούς πείνας των 570 ευρώ».
Στο πλαίσιο αυτό, η ΔΟΕ θα επιδιώξει συναντήσεις με τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες και με πολιτικά κόμματα και παράλληλα θα πραγματοποιήσει εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης.
Εξάλλου, οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης διαμαρτύρονται για την απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Πολιτισμού (ΦΕΚ 15/06/2012) να καταργηθεί η δυνατότητα ελεύθερης εισόδου των εκπαιδευτικών σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και ιστορικά μνημεία. Η Διδασκαλική Ομοσπονδία ζητάει την ανάκληση της «απαράδεκτης», όπως τη χαρακτηρίζει, απόφασης.
Εν τω μεταξύ, τη δέσμευση ότι θα αναλάβει όλες τις όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες με αποδέκτη το υπουργείο Εσωτερικών, ώστε να υπάρξει άμεσα αποδέσμευση πιστώσεων προς την Περιφέρεια Αττικής, για τη μέγιστη δυνατή κάλυψη των λειτουργικών δαπανών της εκπαίδευσης, έλαβε από τον υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, κατά τη συνάντηση που είχαν στην έδρα της Περιφέρειας, έπειτα από πρωτοβουλία του τελευταίου. Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν το οξυμένο πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών, καθώς κάποιοι δήμοι έχουν προχωρήσει σε περικοπές και κατάργηση των δρομολογίων.