Με κινητοποιήσεις ενάντια στην προωθούμενη ιδιωτικοποίηση της Εγνατίας απειλούν οι εργαζόμενοι στην εταιρία «Εγνατία Οδός ΑΕ». >>>

Οι εργαζόμενοι τονίζουν σε ανακοίνωσή τους, ότι «η παραχώρηση του αυτοκινητοδρόμου της Εγνατίας οδού δεν ήταν αρκετή και, προκειμένου το πακέτο της παραχώρησης να γίνει ακόμα πιο ελκυστικό για τους ιδιώτες ''επενδυτές'' (οι οποίοι, ειρήσθω εν παρόδω, ελάχιστα θα κληθούν να επενδύσουν, καθώς οι υποδομές που παραχωρούνται είναι σχεδόν ολοκληρωμένες κατασκευαστικά), προστέθηκαν ως ''προίκα'' και τρεις πολύ σημαντικοί κάθετοι οδικοί άξονες αυτοκινητοδρόμων (συνδετήριοι με γειτονικές χώρες των Βαλκανίων) στη Μακεδονία». Πρόκειται για τους άξονες Σιάτιστα-Καστοριά-Ιεροπηγή-Κρυσταλλοπηγή (σύνορα με Αλβανία), Δερβένι-Σέρρες-Προμαχώνας (σύνορα με Βουλγαρία) και Χαλάστρα-Εύζωνοι (σύνορα με Σκόπια).
«Αυτοί οι κάθετοι άξονες δεν είναι ολοκληρωμένοι κατασκευαστικά (στους δύο πρώτους απομένουν κάποια επιμέρους τμήματα, τα οποία όμως έχουν δημοπρατηθεί πρόσφατα ως δημόσια έργα και η ολοκλήρωσή τους αναμένεται μέχρι το τέλος του 2015), ενώ ειδικά στον άξονα Χαλάστρα-Εύζωνοι, το έργο δεν έχει καν δημοπρατηθεί. Με βάση αυτόν τον απαράδεκτο σχεδιασμό, με την ολοκλήρωση και των καθέτων αυτών αξόνων μέχρι το 2015 όλοι οι σημαντικοί οδικοί άξονες στην περιοχή της Μακεδονίας θα είναι πλήρως ιδιωτικοποιημένοι. Επιπλέον, στον αρχικό σχεδιασμό του έργου των καθέτων αυτών αξόνων δεν προβλεπόταν καθόλου η εγκατάσταση διοδίων, με αποτέλεσμα, πέρα από την προφανή επιβάρυνση των χρηστών της οδού (η οποία θα είναι υπέρμετρη), να δημιουργείται πιθανότατα σημαντικό πρόβλημα και με την ΕΕ, η οποία μπορεί να ζητήσει ακόμα και επιστροφή κοινοτικών κονδυλίων, καθώς το έργο χρηματοδοτήθηκε από τα κοινοτικά ταμεία με μεγαλύτερο ποσοστό, λόγω ακριβώς της παραδοχής ότι δε θα τοποθετούνταν διόδια», υπογραμμίζουν.