Εθιμοτυπική συνάντηση με το νέο Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης Αθανάσιο Καρούντζο είχε σήμερα Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012, το μεσημέρι ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης. Και του ζήτησε... λιγότερη γραφειοκρατία. >>>

Η συνάντηση έγινε στο δημαρχείο, παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτη Αβραμόπουλου και του Αντιδημάρχου Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων, Ανδρέα Κουράκη. 
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο δήμαρχος ενημέρωσε τον κ. Καρούντζο για τις εκκρεμότητες που υπάρχουν σχετικά με την εφαρμογή του νέου αυτοδιοικητικού πλαισίου και εξέφρασε την πάγια θέση της Δημοτικής Αρχής για τον περιορισμό της γραφειοκρατίας. 
"Γκρίνιαξε" και για το θέμα της χρηματοδότησης των δήμων. "Στις ευρωπαϊκές χώρες, κατά μέσο όρο ο προϋπολογισμός προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση φτάνει το 13 % του συνολικού κρατικού προϋπολογισμού, ενώ στην Ελλάδα περιορίζεται στο 3 %", σημείωσε ο Γιάννης Μπουτάρης και πρόσθεσε ότι «στη χώρα μας δυστυχώς οι Δήμοι κατηγορούνται για όλα, χωρίς να ευθύνονται πολλές φορές για τίποτε». 
Η μεταφορά αρμοδιοτήτων στους ΟΤΑ, θα πρέπει να γίνεται με σχεδιασμό και να συνδυάζεται με τους ανάλογους πόρους και προσωπικό, συμφώνησε ο νέος Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης Αθανάσιος Καρούντζος. Επιπλέον δεσμεύθηκε για τον περιορισμό –κατά το δυνατόν- της γραφειοκρατίας στους τομείς της αρμοδιότητας του και ανάλυσε τις προτάσεις του για την αντιμετώπιση του προβλήματος και την καλύτερη λειτουργία των υπηρεσιών. 
Αναφορικά με τα εκκρεμή ζητήματα σχετικά με το Δήμο Θεσσαλονίκης συμφωνήθηκε να συνταχθεί αναλυτικός κατάλογος και να γίνει προσεχώς νέα συνάντηση μεταξύ του Δημάρχου και του Γενικού Γραμματέα, παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων, προκειμένου να διατυπωθούν προτάσεις και να δοθούν οι κατάλληλες λύσεις.