Δεσμεύτηκε να προχωρήσει όσα έργα έχουν ήδη δρομολογηθεί στην περιοχή της κεντρικής Μακεδονίας, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων του υπουργείου Ανάπτυξης, Στράτος Σιμόπουλος. Ξεκαθάρισε, όμως, ταυτόχρονα, ότι το επάγγελμα του πολιτικού μηχανικού θα ανοίξει. >>>

Σε συνάντηση εργασίας που είχε με τη διοίκηση και στελέχη του Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας του ΤΕΕ, τόνισε: «Δεν θα υπάρξει επανασχεδιασμός δημοσίων έργων. Θα προχωρήσει η υλοποίηση των έργων που έχουν δρομολογηθεί».
Ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ Τάσος Κονακλίδης, στη συζήτηση για θέματα που αφορούν τους μηχανικούς καθώς και η πορεία υλοποίησης των έργων στην περιοχή της κεντρικής Μακεδονίας, είπε προς το γενικό γραμματέα: «Υπάρχουν ζητήματα που απασχολούν τους μηχανικούς και το ΤΕΕ τα θέτει διαχρονικά στην Πολιτεία, ζητώντας την επίλυσή τους. Η Πολιτεία λέει -διαχρονικά επίσης- ότι θα τα λύσει, αλλά ποτέ δεν το κάνει. Ελπίζω να αλλάξει η κατάσταση».
Ο πρόεδρος του Τμήματος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα σύστασης Μητρώου Κατασκευαστών Ιδιωτικού Έργου (Μ.Κ.Ι.Ε.), έθιξε το ζήτημα της «απελευθέρωσης» του επαγγέλματος του μηχανικού και αναφερόμενος στο θέμα της αστικής ευθύνης των μηχανικών είπε: «οι μηχανικοί δεν αρνούνται τις ευθύνες τους, δεν δέχονται όμως να μετατραπούν σε εξιλαστήρια θύματα». 
Αμέσως μετά, ο κ. Κονακλίδης αναφέρθηκε στο Ενιαίο Στρατηγικό Σχέδιο Υποδομών Μεταφορών Ευρύτερης περιοχής Θεσσαλονίκης (την διαβούλευση του οποίου είχε αναλάβει το ΤΕΕ/ΤΚΜ), λέγοντας ότι έχει «πολλά θετικά στοιχεία» και ζήτησε επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο για την πορεία υλοποίησης των έργων αναβάθμισης της εσωτερικής περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης. 
Προσκάλεσε τον κ. Σιμόπουλο στην εκδήλωση που προγραμματίζει το Τμήμα για την πορεία υλοποίησης του μετρό Θεσσαλονίκης, ζήτησε από την πολιτική ηγεσία να εξετάσει το ζήτημα της χωροθέτησης νέου αερολιμένα για τη Θεσσαλονίκη και έθιξε το θέμα της μετεγκατάστασης της ΔΕΘ και της δημιουργίας σύγχρονου εκθεσιακού και συνεδριακού κέντρου στη Σίνδο.

Σιμόπουλος: Δε γίνεται τίποτα με την απελευθέρωση του επαγγέλματος
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκαν κι άλλα θέματα –μεταξύ των οποίων- η ανάγκη γρήγορης υλοποίησης των έργων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, η αναβάθμιση της δημόσιας διοίκησης, ο συμψηφισμός οφειλών και η διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας.
Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτα στο ζήτημα της απελευθέρωσης του επαγγέλματος του μηχανικού, μετέφερε την δέσμευση της κυβέρνησης για υλοποίηση του συμψηφισμού των οφειλών, εξέφρασε τη πρόθεσή του να διορθωθούν οι δυσλειτουργίες που παρατηρούνται στην δημόσια διοίκηση και δεσμεύτηκε να εξετάσει το θέμα της σύστασης Μ.Κ.Ι.Ε. Αναφερόμενος στο μετρό Θεσσαλονίκης είπε ότι στόχος είναι η επίλυση των προβλημάτων που παρατηρούνται και η επιτάχυνση του ρυθμού κατασκευής του έργου και δεσμεύτηκε να παρουσιάσει όλα τα στοιχεία στην προσεχή εκδήλωση του ΤΕΕ/ΤΚΜ.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα του κ. Σιμόπουλου, ο οποίος είχε εκφράσει την επιθυμία να είναι το ΤΕΕ/ΤΚΜ –του οποίου είναι μέλος- η πρώτη του επίσημη επίσκεψη ως νέος γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων.
Στην συνάντηση συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας του ΤΕΕ/ΤΚΜ Παναγιώτης Αντιβαλίδης, τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής Πέτυ Πέρκα, Άνθιμος Αμανατίδης και Χρυσόστομος Μακράκης – Καραχάλιος, ο αντιπρόεδρος της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ/ΤΚΜ Βασίλης Λεκίδης, η πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Επαγγελματικών Θεμάτων του ΤΕΕ/ΤΚΜ Μαρία Γρηγοριάδου, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εργοληπτικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης & Κεντρικής Μακεδονίας Γιώργος Γάγαλης, η διευθύντρια του ΤΕΕ/ΤΚΜ Ελένη Καλούση και η προϊσταμένη του Τμήματος Επιστημονικών και Αναπτυξιακών Θεμάτων του ΤΕΕ/ΤΚΜ Χρύσα Λασκαρίδου.