Δεν άφησαν... μέταλλο για μέταλλο στο γήπεδο ποδοσφαίρου στο Δενδροπόταμο της Θεσσαλονίκης, άγνωστοι δράστες. Μπήκαν στο γήπεδο που βρίσκεται στην περιοχή Αγίου Νεκταρίου και... τα σήκωσαν όλα! >>>

Οι κλέφτες ξήλωσαν την υπόγεια εγκατάσταση καλωδίων, αξίας περίπου 50.000 ευρώ(για να εκμεταλλευτούν τον χαλκό), "σήκωσαν" τη... χελώνα της ΔΕΗ μαζί με τον μετρητή και την παροχή(φωτογραφία κάτω αριστερά), έκλεψαν μεταλλικές σχάρες φρεατίων και σχάρες αποστράγγισης νερών του γηπέδου μήκους 500 μέτρων(όπως φαίνεται και στη φωτογραφία πάνω), συνολικής αξίας 30.000 ευρώ. Δηλαδή προκάλεσαν συνολική ζημία μεγαλύτερη των 80.000 ευρώ!
Μέσα στον οικισμό του Αγίου Νεκταρίου Δενδροποτάμου υπάρχουν δύο αστυνομικές υπηρεσίες: το Αστυνομικό Τμήμα Μενεμένης και το Τμήμα Ασφαλείας Μενεμένης. "Δυστυχώς για μια ακόμη φορά οι τοπικές αστυνομικές υπηρεσίες αποδείχθηκαν αναποτελεσματικές και ανίκανες να προστατέψουν την περιουσία του δήμου από επικίνδυνους και θρασύτατους εγκληματίες – κλέφτες. Λόγω της φύσης αλλά και της έκτασης των κλοπών είναι αυτονόητο ότι αυτές διήρκεσαν για αρκετές ώρες. Κατά συνέπεια το στοιχείο αυτό καθιστά ακόμη μεγαλύτερη την ανικανότητα αλλά και την ευθύνη των ανωτέρω αστυνομικών υπηρεσιών", καταγγέλλει, με ανακοίνωσή του, ο δήμος Μενεμένης - Αμπελοκήπων!
"Απαιτούμε την άμεση παρέμβαση της ανώτατης φυσικής ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη, η οποία κωφεύει και δεν ανταποκρίνεται στις εκκλήσεις του δήμου. Απαιτούμε την άμεση παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, ώστε να προστατευθεί η περιοχή του Αγίου Νεκταρίου (Δενδροποτάμου) από την εγκληματικότητα και ιδιαίτερα από το φαινόμενο των κλοπών και της εμπορίας – διακίνησης ναρκωτικών. Ζητάμε την παρέμβαση του Πρωθυπουργού προς το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης ώστε να δοθεί επιτέλους ένα τέλος στο μαρτύριο που ζούμε", τονίζει ο δήμαρχος, Λάζαρος Κυρίζογλου.