«Ο κ. Τιμονιέ είναι ένας γνήσιος φιλέλληνας ο οποίος σε όλη τη θητεία του εργάστηκε για την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, αλλά και για την προβολή της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας στη Γαλλία», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος >>>
δέχτηκε χθες στο γραφείο του τον απερχόμενο Γενικό Πρόξενο της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη, Κριστιάν Τιμονιέ.
Ο Η συνάντηση είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της αποχώρησης του κ. Τιμονιέ από τη θέση του Γενικού Προξένου της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη.
Κατά τη συνάντηση ο κ. Τιμονιέ ευχαρίστησε τον κ. Τζιτζικώστα για τη συνεργασία που είχαν κατά τη διάρκεια της θητείας του και για την υποστήριξή του στην ενίσχυση των ελληνογαλλικών σχέσεων. Ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης τον συνεχάρη για την επιτυχή θητεία του και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα καθήκοντα που αναλαμβάνει στη Νάπολη της Ιταλίας. Τέλος τον ευχαρίστησε για τη συνδρομή του στη διοργάνωση των παράλληλων εκδηλώσεων για την προβολή της Μακεδονίας που πραγματοποιήθηκαν στο Παρίσι μαζί με την έκθεση για το Μ. Αλέξανδρο και την αρχαία Μακεδονία στο Λούβρο. «Το επισφράγισμα της κοινής μας προσπάθειας, ήταν οι εκδηλώσεις προβολής της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας στο Παρίσι, οι οποίες αποδίδουν καρπούς κυρίως στον τομέα του τουρισμού, καθώς πάνω από τρεις χιλιάδες γάλλο-εβραίοι έχουν ήδη επισκεφτεί τη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία μέσα στο 2012. Είμαι σίγουρος ότι ο κ. Τιμονιέ και από τη νέα του θέση, θα συνεχίσει να ενδιαφέρεται για την περιοχή μας και του εύχομαι κάθε επιτυχία στην πορεία του στο διπλωματικό σώμα της Γαλλίας. Για μας εκτός από εξαιρετικός διπλωμάτης είναι και θα παραμείνει ένας καλός φίλος», σημείωσε.