Ελεύθεροι, με χρηματική εγγύηση ύψους 1.000 ευρώ ο καθένας, αφέθηκαν, μετά τις απολογίες τους στις ανακριτικές αρχές της Θεσσαλονίκης, έξι από τους επτά οπαδούς της Ραπίντ Βιέννης. Ο έβδομος κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να του επιβληθεί κανένας όρος. >>>

Οι οπαδοί συνελήφθησαν την περασμένη Πέμπτη, κατηγορούμενοι για συμμετοχή στα επεισόδια που σημειώθηκαν στο γήπεδο τη Τούμπας, πριν από την έναρξη του αγώνα της ομάδας τους κόντρα στον ΠΑΟΚ, για το Europa League.
Οι ηλικίας 18 έως 31 ετών κατηγορούμενοι -εκ των οποίων πέντε Αυστριακοί, ένας Πολωνός κι ένας Κροάτης- απολογήθηκαν για τις πλημμεληματικές πράξεις της παράβασης του νόμου περί Αθλητισμού και της κατοχής και χρήσης βεγγαλικών.
Παραπέμφθηκαν σε ανακρίτρια διότι η σχηματισθείσα δικογραφία περιλαμβάνει και την κατηγορία της έκρηξης (για τη ρήψη βόμβας μολότοφ), πράξη που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος και στην προκειμένη περίπτωση στρέφεται κατά αγνώστων.
Με δεδομένο ότι δεν διαχωρίστηκε η δικογραφία, λόγω της συνάφειας της υπόθεσης, οι επτά οπαδοί κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις στο πλαίσιο κύριας ανάκρισης.
Απολογούμενοι ενώπιον της ανακρίτριας Θεσσαλονίκης, η οποία είχε στη διάθεσή της δύο dvd από το κλειστό κύκλωμα του γηπέδου της Τούμπας αλλά και φωτογραφίες από τα επεισόδια, οι περισσότεροι εκ των κατηγορουμένων φέρεται να ομολόγησαν τις σε βάρος τους αποδιδόμενες πράξεις. Όπως έγινε γνωστό, δικαιολόγησαν τη ρήψη των φωτοβολίδων προς τους γηπεδούχους οπαδούς, λέγοντας ότι ήταν σε άμυνα, καθώς φοβήθηκαν βλέποντας το πλήθος να κινείται προς το μέρος τους.
Πάντως, δύο εκ των κατηγορουμένων αρνήθηκαν όλες τις πράξεις, υποστηρίζοντας ότι δεν έχουν καμία σχέση με τα επεισόδια. Σε ό,τι αφορά τον έβδομο, που αφέθηκε ελεύθερος άνευ όρων, κατηγορείται ότι πέταξε μία σπασμένη καρέκλα.
Ο φάκελος της δικογραφίας θα παραμείνει στα χέρια της ανακρίτριας ώστε στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης να εντοπιστούν και να συλληφθούν οι υπόλοιποι δράστες των επεισοδίων.
Οι επτά οπαδοί της Ραπίντ, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν -κατά περίπτωση- εκτοξευτήρες φωτοβολίδων, φωτοβολίδες, κροτίδες, καψύλλια- θα δικαστούν σε τακτική δικάσιμο που θα οριστεί.