Η 2η Γιορτή γάλακτος πραγματοποιείται, σήμερα, Σάββατο 25 Αυγούστου 2012, στην Περιστερά, λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Θεσσαλονίκη. >>>

Οι κτηνοτρόφοι του χωριού παρουσιάζουν τα προϊόντα τους στους επισκέπτες: Ετοίμασαν έκθεση παραδοσιακών προϊόντων φτιαγμένα από τις γυναίκες της περιοχής, όπως ρυζόγαλο, γιαούρτι, γάλα, γαλατόπιτες, τυρί και άλλα παράγωγα. Κι όποιος θέλει, μπορεί να δοκιμάσει!
Η Περιστερά είναι ένα μικρό ορεινό χωριό στην ανατολική πλευρά της Θεσσαλονίκης, που φημίζεται για την σπανία ομορφιά  του, το άριστο κλίμα του  και τα αξιόλογα  μνημεία που διαθέτει. Στην Περιστερά υπάρχει η Ιερά Μονή του  Αγίου Ανδρέα που κτίστηκε το 873 μ.χ από τον Όσιο Ευθύμιο. Η εκκλησιά αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα μνημεία Βυζαντινής αρχιτεκτονικής και  θεωρείται μια από τις παλαιότερες στα Βαλκάνια.
Την εκδήλωση διοργανώνει το πολιτιστικό κέντρο Θέρμης, ο πολιτιστικός σύλλογος Περιστεράς, ο Σύλλογος Γυναικών Περιστεράς «Η ΕΡΑΤΩ» και ο Συνεταιρισμός Κτηνοτρόφων Περιστεράς.  Στη γιορτή θα τραγουδήσει η Μαρία Λουλάκη και θα συμμετέχει η ορχήστρα «Μπουλούκι»
Πληροφορίες :  23960 51000 – 51209