Για «νομικά τερτίπια», στα οποία καταφεύγει το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να αποφύγει να εξοφλήσει τις υποχρεώσεις του προς τους ιδιώτες κάνει λόγο ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ) Παναγιώτης Παπαδόπουλος. >>>

Αφορμή για τις σκληρές δηλώσεις του προέδρου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου, είναι οι εγγυητικές επιστολές, που θα ζητά, βάσει εγκυκλίου που απεστάλη προς τις εφορίες, το δημόσιο προκειμένου να εκταμιεύσει χρηματικές απαιτήσεις σε βάρος του, οι οποίες απορρέουν από δικαστικές αποφάσεις που δεν έχουν καταστεί αμετάκλητες ή από διαταγές πληρωμής που έχουν προσβληθεί ενδίκως. 
«Το υπουργείο Οικονομικών δημιουργεί νέα προσκόμματα προκειμένου να μην εξοφλήσει τις υποχρεώσεις του προς τους ιδιώτες που ξεπερνούν τα 6,5 δις. ευρώ, την ώρα μάλιστα που η αγορά έχει στεγνώσει και πολλές επιχειρήσεις βρίσκονται ένα βήμα πριν από το λουκέτο» αναφέρει- μεταξύ άλλων- ο κ. Παπαδόπουλος, επισημαίνοντας πως «σε κάποιες περιπτώσεις οι οφειλές του δημοσίου προς επιχειρήσεις είναι εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ».