Φως διαφαίνεται στον ορίζοντα της Δαναϊδών. Υπάρχει διαβεβαίωση της ιδιοκτησίας ότι, ως τη Δευτέρα, οι εργαζόμενοι θα δουν το χρώμα του χρήματος. >>>

Το θέμα απασχόλησε τη σημερινή συνεδρίαση του δ.σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ, όπου η διοίκηση της Ένωσης εμφανίστηκε καθησυχαστική, κάτι που απορρέει από τις τελευταίες τηλεφωνικές  επαφές του προέδρου της Ένωσης, με τον εκδότη, Αλ. Μπακατσέλο.

Σύμφωνα με την τελευταία τηλεφωνική επικοινωνία, οι εργαζόμενοι, που έχουν λαμβάνειν το μισθό Ιουλίου και το επίδομα Αυγούστου, θα εξοφληθούν γι αυτές τις οφειλές ως τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου. Υπήρξε, επίσης, διαβεβαίωση, ότι ο μισθός Αυγούστου θα εξοφληθεί κανονικά, στις 6 Σεπτεμβρίου.

Στο μεταξύ, οι εργασιακοί εκπρόσωποι της εφημερίδας, είχαν αποστείλει στην ΕΣΗΕΜ-Θ επιστολή, στην οποία εξέφραζαν τα παράπονα των εργαζόμενων συναδέλφων “για τις εκκρεμότητες στην αποπληρωμή”, παρά τις διαβεβαιώσεις. Έκαναν λόγο για “εκρηκτική κατάσταση” που “επιτείνεται και από την αβεβαιότητα για το μέλλον της επιχείρησης, αφού ήδη έχουν γίνει όλοι κοινωνοί των ελέγχων που έγιναν, των συνεδριάσεων του διοικητικού συμβουλίου, της εκλογής νέου διοικητικού συμβουλίου και μας σειράς ενεργειών της εργοδοσίας, για τις οποίες ουδέποτε υπήρξε επίσημη ενημέρωση”.

Της επιστολής των εργασιακών ακολούθησε επιστολή του δ.σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ προς τον εκδότη, για να ολοκληρωθούν οι επαφές τηλεφωνικά…

Παρά το ότι οι εργαζόμενοι ζητούσαν σύγκληση εργασιακής συνέλευσης και “κατά προτίμηση εγγράφως” απαντήσεις από την εργοδοσία, ο πρόεδρος του δ.σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ είχε την άποψη πως το συμβούλιο θα έπρεπε να τηρήσει στάση αναμονής, αφού οι προθεσμίες που έθεσε η ίδια η εργοδοσία λήγουν σε πολύ λίγες ημέρες και, στη συνέχεια, θα γίνει επανεκτίμηση της κατάστασης.

Περισσότερα για τη σημερινή συνεδρίαση του δ.σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ έχουν αναρτήσει στο blog τους τα μέλη της παράταξης “Δημοσιογράφοι Συμμετέχουν”. Διαβάστε με κλικ εδώ.