Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών Ευρυπίδη Στυλιανίδη είχε την Τρίτη, 21 Αυγούστου 2012, ο βουλευτής ΝΔ Α' Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, κυρίως για τα οικονομικά θέματα των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ειδικότερα των δήμων του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης.  >>>

Ο κ. Γκιουλέκας, με την ιδιότητα τόσο του βουλευτή Θεσσαλονίκης όσο και του δημοτικού συμβούλου και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη" της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Θεσσαλονίκης, έθεσε στο Υπουργό και  μια σειρά προβλημάτων που αφορούν στον Δήμο της Θεσσαλονίκης, όπως το πρόσφατο ζήτημα της έγκρισης των θέσεων για βρεφικούς, παιδικούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ/ΜΕΑ. Για το θέμα αυτό είπε ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης πήρε πολύ λιγότερες θέσεις από αυτές που ζήτησε. Αν και ζήτησε 1530 θέσεις εγκρίθηκαν μόλις οι 679, όταν μικρότεροι πληθυσμιακά όμοροι δήμοι του πολεοδομικού συγκροτήματος ζήτησαν και τους εγκρίθηκαν πολλαπλάσιες θέσεις.
Ειδικότερα, για το θέμα των πολύ λίγων θέσεων που τελικά εγκρίθηκαν για τους παιδικούς σταθμούς ο Κ.Γκιουλέκας κατήγγειλε τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αδράνησε για ακόμη μία φορά για τα προβλήματα της πόλης. Ενώ γνώριζε ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης είχε πολύ περισσότερες ανάγκες για να καλύψει δεν έκανε το παραμικρό για να διεκδικήσει περαιτέρω έγκριση θέσεων. Ειδικά στην δύσκολη περίοδο που διανύουμε, που οι εργαζόμενες μητέρες της πόλης είχαν ανάγκη περισσότερο από κάθε άλλη φορά να νιώσουν τον Δήμο Θεσσαλονίκης αρωγό στον καθημερινό αγώνα τους, ο Γιάννης Μπουτάρης με την γνωστή αδιαφορία και αδράνεια του εγκατέλειψε τους πολίτες της Θεσσαλονίκης. 
Όπως είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης «ο Γιάννης Μπουτάρης μετά από 20 μήνες θητείας κατάφερε να κάνει την Θεσσαλονίκη την πιο βρώμικη και την πιο σκοτεινή πόλη -και τώρα και την πιο αδικημένη στο θέμα αυτό-. Επιτέλους έχει σκοπό να ασχοληθεί με τα θέματα της πόλης; Έχει εξαντλήσει περίπου την μισή θητεία του ως δήμαρχος Θεσσαλονίκης και το μόνο που έχει κάνει ως τώρα είναι να χρεώνει την πόλη με τις αστοχίες, την ολιγωρία και τα λάθη του».
 Ο Κ.Γκιουλέκας μίλησε με τον Υπουργό Εσωτερικών και για τα θέματα των συμβασιούχων καθώς και για άλλα ζητήματα που αφορούν στον Δήμο Θεσσαλονίκης. 
Ο κ.Στυλιανίδης τόνισε ότι στην πολύ δύσκολη περίοδο που διανύουμε καταβάλλεται μια τεράστια προσπάθεια να εξοικονομηθούν πόροι από άλλες δράσεις, ώστε να κατευθυνθούν προς την κάλυψη πρωτίστως κοινωνικών αναγκών -κάτι που αποτελεί πάγια προτεραιότητα της κυβέρνησης, του πρωθυπουργού αλλά και του ιδίου.    Και μάλιστα είπε ότι είναι ανάγκη να εξευρεθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πόροι για την Τοπική Αυτοδιοίκηση για να καλυφθούν κοινωνικές ανάγκες.